cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:

La catedral de Santiago instal·larà càmeres per controlar el patrimoni

S'espera l'arribada massiva de visitants amb motiu de l'any Sant

La previsió que milenars de persones acudeixin a la catedral de Santiago durant l'Any Sant fa necessàries reformes que s'escometen aquests dies, mentre els responsables de la basílica estudien la instal·lació de càmeres de vigilància per preservar el patrimoni i la seguretat dels visitants. Aquesta singular edificació, conjunt heterogeni d'estils reconegut com a Patrimoni de la Humanitat, es prepara per aquest primer Any Sant del mil·lenni i no només rep petits retocs propis de qui s'arregla per a una festa, sinó que dóna un pas més amb el condicionament de zones oblidades, abandonades o en desús.

A més, l'Església farà la seva pròpia aportació com a guia cultural al que serà un dels llocs més visitats a Espanya aquest any, amb la futura instal·lació d'un vídeo que expliqui a fidels i curiosos els valors patrimonials, artístics i històrics de la catedral, sense oblidar la seva significació en la història del Catolicisme. El degà de la catedral de Santiago, Manuel Calvo Tojo, va explicar que la principal preocupació dels responsables de la basílica és la de preservar la seguretat dels qui acudeixin a ella. Per això s'ha encarregat un estudi tècnic per a la instal·lació de càmeres de vigilància i d'un centre de pantalles des del qual controlar les diferents estances.

Calvo va apuntar que espera que aquest projecte s'aprovi i les càmeres s'instal·lin de la forma més discreta possible, sense alterar l'entorn, i compleixin amb la doble funció de vigilar el patrimoni i les possibles aglomeracions de gent. La preocupació per la seguretat és també present en el projecte de la passarel·la per la qual es podran visitar les cobertes de la catedral, que ja està en marxa amb el condicionament de les escales costerudes d'accés a les teulades. L'obertura al públic de les cobertes serà una realitat en els pròxims mesos, després d'anys d'espera en la qual s'han hagut de fer els corresponents informes i llicències, i suposarà que els visitants coneguin una part important de la cultura i la tradició xacobees.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris