nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

Peter Jackson arriba als Oscar com el millor director del 2003

El neozelandès Peter Jackson va guanyar dissabte un premi clau abans de l'Oscar en ser nomenat pel Sindicat de Directors d'Estats Units el millor director del 2003 per la seva pel·lícula El senyor dels anells: El retorn del rei. El premi és un important impuls per a la competència dels Oscar, els premis que atorgarà l'Acadèmia d'Arts Cinematogràfiques el proper 29 de febrer. Els premis del Sindicat són un dels indicadors de quina pot ser la decisió d'aquest dia. Només sis vegades des de 1949 qui es va portar el premi del Sindicat no va guanyar l'Oscar al millor director, i històricament hi ha una gran corelació entre els Oscars a millor director i millor pel·lícula.

Jackson va acceptar el guardó amb humilitat, agraint als seus actors i col·laboradors el seu treball, i dient «vaig passar els moments més sorprenents fent aquest film», que el propi Jackson va descriure com una història de «coratge, amistat i fe».

Els altres nomenats per a l'Oscar al millor director són Clint Eastwood per Mistic River, Gary Ross per Seabiscuit, Peter Weir per Master and Commander: The Far Side of the World, i Sofia Coppola per Lost in Translation.

Després de la brillantor i el prestigi dels Oscar, els principals guardons cinematogràfics del món amaguen el seu vertader valor, que es tradueix en or a la taquilla dels cinemas.

D'acord amb la firma ReelSource.com, analista de mercat, els cinc candidats a millor pel·lícula poden veure augmentar els seus ingressos entre un 15 i un 20 per cent per la mera menció de la paraula Oscar en les seves cartelleres.

Encara que irònicament la cinta que més vegades pot repetir aquesta paraula en aquesta 76 edició dels Oscar, El senyor dels anells: El retorn del rei, és la que menys beneficis se'n portarà del premi, ja que la pel·lícula de Peter Jackson, candidata a onze estatuetes, ja ha pastat de l'ordre dels 787 milions d'euros a la taquilla internacional i com assenyala Russell Schwartz, encarregat de la seva distribució a Estats Units, hi ha poc més que pugui fer. «Fins i tot així, hem notat un augment de les vendes del vídeo o DVD de les dues primer parts», va dir.

La més beneficiada per les seves nominacions als Oscar sembla ser Mystic River, la recaptació de la qual des de l'octubre no havia superat els 46,5 milions d'euros. La candidata a sis Oscar podria duplicar aquesta xifra ara que ha tornat a projectar-se en un bon nombre de sales de cinema acompanyada amb l'etiqueta que inclou la seva candidatura com a millor pel·lícula.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris