algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

Cinc països asiàtics prohibeixen les importacions d'aus dels EUA

El diaris nord-americans informaren dissabte de l'aparició del virus

Diversos països d'Àsia han prohibit aquest cap de setmana les importacions de pollastres d'Estats Units després de la publicació d'informacions sobre el descobriment d'un focus de grip aviària a l'Estat de Delaware. Després de Corea del Sud dissabte, Japó, Singapur, Malàisia i Hong Kong van suspendre aquest diumenge les seves importacions de pollastre d'Estats Units. Les autoritats d'aquests països van explicar que es tractava d'una mesura temporal de prudència a la espera que es verifiqui la informació.

Diversos diaris nord-americans van publicar dissabte que 12.000 aus van ser sacrificades en una granja de Delaware on s'havia detectat el virus de la grip aviària. Les autoritats estatals van afirmar que el virus aparegut, conegut com H7, és menys virulent que el que afecta Àsia (H5N1) i van assegurar que no representa cap amenaça per a la salut humana.

Per la seva banda, l'Organització Mundial de la Salut va aportar una mica de tranquil·litat en declarar que el virus H5N1 de l'anomenada grip del pollastre no havia evolucionat cap a una forma més fàcilment transmissible entre els éssers humans, malgrat els seus primers temors.

Per altra banda, Japó va anunciar ahir que podria reconsiderar la suspensió que pesa sobre la importació de carn vacuna dels Estats Units. El ministre d'Agricultura Yoshiyuki Kamei va dir que el més important és que els consumidors estiguin segurs del que estan menjant, i va suggerir que la via per aconseguir-ho seria realitzar més anàlisis del bestiar.

Les primeres prohibicions de Japó van recaure sobre Tailàndia i Xina, els seus dos principals proveïdors, i aquesta última proscripció sobre Estats Units, la seva quarta font de subministrament avícola, significa que un 20 per cent del consum japonès de pollastre serà afectat.

La veda, junt amb una altra que pesa sobre la carn dels Estats Units des de l'any passat, quan es va descobrir un cas del mal de la vaca boja a Estats Units, va sacsejar la confiança dels consumidors al Japó.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris