nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

La grip aviària ha estat detectada en una granja dels Estats Units

Més de 12.000 pollastres seran sacrificats a l'estat de Delaware

La grip aviària ha estat detectada en pollastres en una granja no comercial a l'estat de Delaware, a Estats Units, però no és la mateixa variant mortal que afecta els humans a Àsia, segons publicava un diari dijous.

Més de 12.000 pollastres van ser posats en quarantena i seran sacrificats, després que el virus de grip aviària coneguda com H7 es va trobar en una granja del comtat Kent County, va informar eDelaware State News a la seva web.

El secretari d'Agricultura de Delaware, Michael Scuse, va dir al diari que l'origen del virus no era el mateix que va matar 18 persones a Tailàndia i Vietnam, i va aclarir que no és una amenaça per a la salut humana. Corea del Sud, que està lluitant contra un brot mortal de la malaltia, va reaccionar ràpidament suspenent la importació de pollastres dels Estats Units.

De la matança dels 12.000 pollastres a la granja de Delaware, tots els establiments en un radi de 3 quilòmetres a la rodona seran analitzats en les pròximes dues setmanes, va anunciar Scuse. Les autoritats també estan comprovant si algun animal de la granja infectada va ser venut en alguna subhasta fora de l'estat. «Estam tractant d'actuar tan ràpid com sigui possible», va dir el secretari al diari. «Estam tractant de protegir una indústria que és extremadament valuosa» per a l'estat, va afegir.

Delaware té una important producció avícola. Scuse va explicar que la seva secretaria va restringir els moviments de pollastres vius i està treballant per determinar l'origen de la infecció.

El cas detectat a l'estat de Delaware és el segon cop que pateix la indústria carnissera nord-americana després que el desembre passat diversos països prohibiren la importació de carn bovina a causa de l'aparició d'un nou cas de «vaca boja».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris