muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:
10°

El PSM vol que Cort doni suport i mostri solidaritat a Julio Medem

Els nacionalistes han fet una proposta que es debatrà al proper ple

El saló de sessions de l'Ajuntament de Palma no serà indiferent a la polèmica generada al voltant de la película de Julio Medem La pilota basca.

El grup municipal del PSM en aquesta institució ha presentat una proposició al ple de Cort perquè Palma «mostri la seva solidaritat amb el director de cinema Julio Medem i condemni totes aquelles actuacions que no reconeixen el dret de la llibertat d'expressió».

El seu portaveu al Consistori, Pere Muñoz, explicà que «el PSM condemna totes aquelles actuacions contràries a la llibertat d'expressió i considera alarmants per a la convivència democràtica i per a l'estabilitat política i social les agressions contínues del Govern de l'Estat i del PP contra la llibertat d'expressió, i la criminalització d'actituds favorables al diàleg».

Els nacionalistes explicaren que «des de l'Ajuntament de Palma també hem de vetlar pels valors democràtics, pel diàleg, per la solidaritat i per l'acceptació d'aquells que pensen diferent». Així mateix, Muñoz criticà la persecució del món de la cultura per part del PP. «El cas de les crítiques de la invasió de l'Iraq i el suport a la pel·lícula de Medem han provocat que el PP menyspreï el món cultural i les seves manifestacions, fet que el PSM lamenta profundament».

El portaveu també explicà que «la falta de llibertat d'expressió que es viu a l'Estat espanyol és patent en l'actitud del Govern de l'Estat, en la ministra de Cultura, l'Associació de Víctimes del Terrorisme, el Partit Popular i altres col·lectius afins al PP. Aquesta actitud queda patent en la carta remesa als mitjans de comunicació per Julio Medem, en la qual mostrava el seu parer sobre tot el que estava passant al voltant de la cerimònia d'entrega dels Goya motivat per la seva pel·lícula La pelota vasca».

Segons els nacionalistes, «l'involucionisme democràtic és un perill que pot produir no tan sols enfrontaments polítics sinó també, com n'és el cas, socials. Per això, des de les institucions públiques hem de vetlar per reforçar la democràcia i la qualitat democràtica i per evitar la conflictivitat social».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris