algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

El grup de teatre Imagonem cerca la personalitat íntima de cada actor

Amb el «teatre-renaixement» els alumnes treballen les seves emocions


L'escola de Teatre Imagonem representà ahir al Centre Flassaders Cuentos para adultos, un recull de cinc monòlegs per part dels cinc alumnes del taller de «teatre renaixement», un nou mètode artístic que utilitza el teatre com a teràpia perquè cadascú es mostri tal com és i que Eric Burger ha importat de Veneçuela.

Sota la supervisió de la professora i actriu Idanis Àlvarez i d'Eric Burger, creador del mètode de «teatre renaixement» els cinc alumnes: Susana García, Nicolás Martín, José Bonache, Ivan Sánchez i Cristina Francioli representaren els seus propis contes. Algun d'ells com Cristina Francioli, utilitzà només l'expressió corporal i la música per mostrar-se davant el públic. D'altres com Nicolàs Martín basà el seu monòleg en el text Discurso del oso de Julio Cortázar, i José Bonache féu una representació de La fuerza de la palabra, extreta d'un text d'un autor xinès.

Per a Eric Burger, «el mètode teatre-renaixement uneix les dues tècniques per treballar els bloquejos de les emocions que limiten les persones». D'aquesta manera, «un dels instruments que més es treballa en aquest taller és l'emocionalitat, superar les pors i adquirint la destresa en les arts escèniques els alumnes es mostraran tal com són ells mateixos».

Segons Idanis Àlvarez, professora de teatre del Consell Nacional de la Cultura a Veneçuela, «aquests tallers són com una teràpia, es tracta que per ser actor has de treballar i descobrir-te damunt l'escenari a tu mateix».

Burger explicà que «ja fa set anys que faig feina amb aquest mètode a Veneçuela i està funcionant molt bé, tant en amateurs com en professionals». L'èxit no es basa en les correccions dels professors sinó en el fet que cada alumne trobi el seu propi camí personal i emocional.

L'escola de teatre Imagonem, amb seu al carrer Anselm Clavé, està cercant alumnes per ampliar els tallers i crear la companyia Imagonem. Actualment, l'escola ofereix quatre mòduls: interpretació, moviment escènic, veu i dicció i dinàmiques de grup, en aquest darrer s'inclou el «teatre-renaixement». El mes de maig presentaran al públic algun exercici «sempre tenint en compte el concepte de teatre-musical», segons Idanis.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris