algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Iguana Teatre du el seu Macbeth al mercat municipal de Tàrrega

S.B. Palma.
Tàrrega va ser la ciutat escollida, i el mercat municipal l'escenari on la companyia mallorquina Iguana Teatre va mostrar el seu particular Macbeth, el clàssic de Shakespeare que ha estat revisitat per la companyia del Molinar i que és la representant de les Illes Balears en el projecte Alcover.

Josep Aznar, Carles Molinet, Miquel Ruiz, Jaume Seguí i Miquel Àngel Torrents són els encarregats de transmetre al públic l'essencialitat de la història. Ells han d'entendre les abstraccions i convertir-les en coses quotidianes, llevar la part anecdòtica dels personatges i la simple cantarella: desxifrar la poesia.

Els personatges en aquest muntatge van vestits amb uns simples calçons i una camisa, per tal que tot allò que és superflu desapareixi i la interpretació sigui l'únic que compta. De fet, aquesta és la principal virtut del Shakespeare d'Iguana i les principals dificultats per als actors. «Allò que més costa és fer-te teu el llenguatge de Shakespeare. Quan el llegeixes s'entén tot, però a l'hora d'expressar-ho es necessita molta de força física i mental. La veritat és que no et deixa ni respirar», explicà en la primera presentació de l'obra l'actor Carles Molinet, que encara al protagonista Macbeth.

El desenvolupament de Macbeth està marcat, en bona part, pels crims que comet. L'obra comença quan ell i Banquo tornen d'una batalla contra els rebels que maquinen contra Duncan. Unes bruixes prediuen a Macbeth que serà rei i que el seu company serà pare de reis. Llavors tot s'inicia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris