muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:
10°

Rafel Duran estrenarà «Casa de nines» en el Teatre Nacional de Catalunya

El director mallorquí presentarà el dia 12 una de les grans obres d'Henric Ibsen

98978

Rafel Duran supervisant els assaigs del muntatge.

C.DOMÈNEC. Palma.
El Teatre Nacional de Catalunya estrenarà Casa de nines el pròxim dia 12, dirigida pel mallorquí Rafel Duran. L'escenografia és a càrrec del també mallorquí Rafel Lladó i l'encarregat del vestuari és l'eivissenc Cèsar Oliverar. L'obra del noruec Henrik Ibsen evoca l'individualisme d'uns personatges que s'enfronten a la moral i als costums establerts.

No és la primera vegada que el director de Sant Llorenç estrena en el Teatre Nacional. L'any passat va escenificar El Cafè de la Marina, de Josep Maria de Sagarra. Aquesta vegada, a Casa de nines, Duran recrea la història de Nora Helmer, una dona que abandona el seu marit i els seus fills per poder desenvolupar-se com a persona. L'obra es va estrenar l'any 1879 a Copenhaguen. La societat de l'època va interpretar la història com un atac al matrimoni encara que, com va declarar Duran, «es tracta, en realitat, de tot el contrari: un cant des de l'amor».

Després de la seva estrena danesa, l'obra va recórrer ràpidament tota Europa, fet que provocà un cert escàndol. A Barcelona es va estrenar el 1893. La temàtica de la doble moral de la societat i l'interès d'Ibsen per l'individu van col·locar, segons el director mallorquí, el personatge protagonista de Nora Helmer «en un lloc preferent dins de la galeria de dones apassionades, sorgides a finals del segle XIX».

Ibsen és un autor fonamental en la cultura moderna occidental. Va escriure 25 peces teatrals i una important producció poètica. Es va interessar per l'individu en la societat burgesa i va indagar sobre qüestions existencials.

Casa de nines es representarà a la Sala Petita del Teatre Nacional de Catalunya des del dia 12 de febrer fins a l'11 d'abril. A més, es realitzarà un debat titulat Família i entorn labora, el dia 23 de febrer, i una taula rodona, el 12 de març, al terme de la funció. Laura Conejero interpretarà el paper protagonista de Nora. Francesc Garrido serà el seu marit, l'advocat Torvald Helmer, i Pep Anton Muñoz serà el doctor Rank.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris