algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

El Municipal de Lloseta presenta l'audiovisual «Tempo Tramuntana»

Tomàs Vibot i Tolo Balaguer duen la seva proposta arreu de Mallorca

J.C. Palma.
Després dels exitosos primers concerts la passada tardor al centre cultural Sa Nostra, on ompliren en ambdues ocasions, i les actuacions a Banyalbufar i Puigpunyent, el músic Tomàs Vibot i el fotògraf Tolo Balaguer s'han proposat dur el seu audiovisuaTempo Tramuntana arreu de Mallorca. Avui, el presentaran al Teatre de Lloseta. A partir d'aquest concert la seva gira per Mallorca els durà a actuar a Manacor, Santa Maria, Buger, Campos, Esporles, Porreres, Pollença, Son Servera, Mancor de la Vall i Binissalem.

Aquest projecte es basa en la idea comuna dels dos artistes d'aconseguir mostrar «una visió de la muntanya, no necessàriament com a lloc on practicar esports, però tampoc com a element paisatgístic. Se'n pot treure una experiència més íntima i personal», explica Tolo Balaguer.

En base a això, l'artista realitza més de 2.000 fotografies en blanc i negre de distints indrets de la serra de Tramuntana durant un any de feina molt intensa en la recerca de la «llum i moment adequat». Al mateix temps, Tomàs Vibot preparà una composició musical al piano, que interpreta en cada actuació, d'aproximadament mitja hora, a la vegada que Balaguer projecta una selecció d'unes 100 imatges.

Amb aquesta visió, «una mica pessimista i malencòlica» els dos joves han aconseguit una rebuda del públic que és «espectacular i que no esperàvem. Ha funcionat molt bé el boca a boca, i sobretot moltes persones que han vist el resultat ens han proposat actuar en els seus pobles».

Segons explica Vibot, «hi ha una part de la composició amb una evolució temàtica, tan subtil i oberta que fa participar activament al públic». I tal és l'èxit de la proposta, que en aquestes 4 actuacions han aconseguit vendre 200 vídeo-cd «fets a casa», perquè aquells que vulguin puguin repetir unes pinzellades de l'experiència a casa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris