algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín:

Un miler de persones assistí al concert d'orgue i coral de la Seu a favor de Projecte Home

L'organització lliurà a Tomeu Català, president de l'ONG beneficiària, un xec valorat en 10.000 euros


Abans d'iniciar el concert d'orgue i coral, Josef G. Egger, president de l'Associació d'Amics Austríacs de Mallorca entregà a Tomeu Català, president de Projecte Home un xec per valor de 10.000 euros. Egger explicà que «cada any organitzam algun concert benèfic, però aquest és especial per l'acollida que ha tingut i per realitzar-lo a la catedral».

Egger donà la paraula a Català que es mostrà emocionat en agrair als presents la seva assistència «Amb aquesta ajuda podrem continuar fent feina, agraeix la iniciativa de l'Associació així com la participació del professor Oberhammer i la Coral Universitària».

Sonaren les primeres notes a l'orgue i es féu un silenci. La coral de la Universitat de les Illes Balears, juntament amb el seu director, Joan Company, restava atenta. Els assistents que omplien els bancs de la catedral gòtica estaven expectants per escoltar el domini de tecles de Bruno Oberhammer, a més de les veus de la coral.

El concert fou una alternança entre l'orgue i les veus de la coral. Així, s'inicià amb una sonata per a orgue de Thuille, «una de les millors peces per a orgue del món» segons Oberhammer. Tot seguit, la coral interpretà a doble cor Regina Coeli de Cererols. Oberhammer continuà impartint la seva elegància a l'orgue amb Dios guarde Franz, nuestro Emperador de Sechter. La coral a veus mixtes continuà amb Richte mich, Gott, de Mendelssohn. A continuació, Oberhammer tocà Fantasía en fa menor KV 594 de Mozart.

El més esperat de la nit, fou la part final, quan l'organista féu valer la seva inspiració per improvisar a l'orgue, després d'escoltar les cançons populars Sor Tomasseta i Aubada. Oberhammer, professor d'orgue i composició a la població austríaca de Feldkirch, demostrà la qualitat organística i el públic la seva humanitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris