muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
11°

El CIM rehabilitarà les cases de Blai Bonet i del pare Ginard

J.N.Palma.
La Conselleria insular de Cultura ha sol·licitat al departament de Patrimoni la redacció d'un estudi detallat de les cases del poeta Blai Bonet de Santanyí i el folklorista pare Ginard de Sant Joan per tal d'escometre la seva reforma.

Com es recordarà, ambdós immobles foren adquirits la passada legislatura per l'administració insular amb l'objectiu d'ubicar-hi sengles centres culturals. La casa de Blai Bonet se centraria així en un centre cultural similar a la casa Llorenç Villalonga de Binissalem, mentre que la casa del pare Ginard esdevindria el primer centre d'interpretació de la cultura popular de Mallorca.

El director insular de Patrimoni, Joan Mas, explicà que en breu s'iniciarà la redacció de l'estudi i projecte arquitectònic per adequar els habitatges als nous usos.

Val a dir que ambdós immobles són considerades cases de pages, de no massa grans dimensions, i que es conserven en el seu estat original. Per aquest motiu, el departament de patrimoni haurà de tenir especial cura amb el projecte de rehabilitació de l'antiga casa en la qual habità el folklorista Rafel Ginard, atès el fet que, entre d'altres aspectes, el mossèn la descriu al detall en els seus escrits.

Ambdós habitatges reuneixen les característiques per ser un lloc de feina des d'on es pugui programar un debat constant que derivi en estudis envers la cultura pròpia, ja sigui popular com literària. Per ambdós projectes està previst comptar amb documentació diversa tant de Blai com del pare Ginard per tal d'aprofindir en el coneixement de la seva obra.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris