algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Bruno Oberhammer: «Tocar l'orgue a la Seu és un somni fet realitat»

L'organista austríac oferirà un concert benèfic amb la Coral de la UIB


L'organista Bruno Oberhammer veurà realitzat avui un dels seus somnis: tocar l'orgue de la Seu, amb la peculiaritat d'estar acompanyat per la Coral de la Universitat de les Illes Balears i de fer-ho per a una bona causa: la donació dels doblers recaptats a l'ONG Projecte Home.

Obberhammer, professor d'orgue i composició a la població austríaca de Feldkirch, està considerat «el millor organista d'Europa» en paraules de Josef G. Egger, president de l'Associació Austríaca d'Amics de Mallorca i impulsor d'aquest concert benèfic. Egger manifestà que l'objectiu d'aquesta nit és «arribar a tenir una assistència de mil persones, donar 10.000 euros a Projecte Home seria una gran satisfacció».

Oberhammer, que ha estat professor de música a Taiwan, feia ahir el darrer assaig a l'orgue de la Seu «la major part dels tubs són nous, però manté algunes coses antigues, em fa molta il·lusió tocar en una catedral tan maca com aquesta».

La programació, integrada exclusivament per compositors austríacs, iniciarà amb una sonata de Thuille «una de les millors obres per a orgue que s'han escrit» i continuarà amb Regina coeli que interpretarà la coral a doble cor. Segons Joan Company, director de la coral «podem aprofitar bé l'espai i cantar a doble cor, que és molt més vistós per al públic». «En vint-i-set anys és la primera vegada que participarem en un concert d'orgue» explicà Company.

El més destacat del concert és la improvisació que Oberhammer farà a l'orgue després que la coral canti les cançons populars Sor Tomasseta i Aubada. «Escoltaré les peces mallorquines i esper fer una contesta a l'orgue, ja ho he fet altres vegades». Per Egger, «la improvisació a l'orgue només està a l'abast d'autèntics genis d'aquest instrument».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris