algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

Experts enginyers disseccionen les noves tecnologies en l'urbanisme

Sis especialistes en matèria urbanística es donaren cita en Es Baluard

NURIA ABAD.Palma.
L'auditori del Museu d'Art Modern i Contemporani Es Baluard acollí ahir una quàdruple conferència sobre Noves tecnologies en l'urbanisme modern, «amb motiu de l'elevat interès local polític i social per l'adequat desenvolupament urbanístic de la nostra ciutat»», segons explicà el coordinador d'aquest encontre, l'advocat Fast Oviedo.

Durant la ponència es van disseccionar diversos temes. Vicente Cervelló i Rafael Salichs, de la multinacional Thyssenkrupp, van dissertar sobre I+D, innovacions tecnològiques per a la ciutat del segle XXI i van desxifrar l'assistent públic l'enginyeria de sistemes en edificis singulars. Oviedo va catalogar aquesta activitat de «molt important» quant al fet que «és un procediment a seguir al nostre futur Palau de Congressos, com també al recinte firal i en el nou Son Dureta». D'altra banda, aquests dos conferenciants també varen presentar la solució per al problema d'aparcament a les ciutats, el pàrquing automatitzat, «una solució incomparable per al centre antic de Palma», segons Oviedo.

Un altre dels convidats, Jaime Ríos, de la Immobiliària Espai, va parlar de La defensa mediambiental i la construcció com a element regeneratiu del nostre entorn i va posar èmfasi en el nou concepte d'edifici intel·ligent. També va fer un repàs a l'ordenament jurídic urbanístic i va disseccionar el negoci immobiliari a Balears.

Per la seva part, Javier Foncillas, de Vodafone España, va oferir la conferència El segle de la telecomunicació, la connectivitat com a eina de treball modern. Així mateix, va incloure una explicació sobre les bondats de la teledomòtica, control d'una casa intel·ligent a través d'un telèfon mòbil mitjançant menús de veu.

Finalment, l'arquitecte i urbanista Arturo Conde va oferir la ponència El planejament urbanístic com a precursor de la modernitat, que va obrir el debat de l'àrea de planejament que enllaça amb les Directrius d'Ordenació Territorial de Balears i el pla parcial de la façana marítima de Palma. Oviedo va afirmar que el propòsit d'aquesta cita «és ajudar els polítics, aportant idees perquè es produeixi una fusió entre l'interès públic i privat per aconseguir el que la societat demanda».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris