nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

L'humor confessional de les dones de trenta anys desembarca a l'Auditòrium

El trio d'actrius oferta un retrat àcid i còmic dels drames i alegries de les dones

63902

Les actrius Ana Rayo, Cati Solivelles i Maria Pujalte protagonitzen l'obra.


La mallorquina Cati Solivellas, Maria Pujalte i Ana Rayo presenten a les 22.00 hores a l'Auditòrium de Palma, la representació de Confesiones de mujeres de 30. L'obra, basada en les converses mantingudes pel seu autor, Domingos de Oliveira, amb distintes dones brasileres, és un retrat àcid i ple d'humor dels drames i alegries, petites catàstrofes i grans esdeveniments, de la dona que ja ha entrat en els trenta anys.

L'espectacle, ja presentat a l'Estat en més de 370 funcions, mostra una sèrie d'històries personals que s'entremesclen mitjançant el diàleg. Uns quinze personatges interpretats per les tres actrius, que prescindint de recursos de caracterització, canvien de personatge en personatge «en un pis pas», reconeix Solivellas. La direcció, a càrrec de Lia Jelin, ha resultat «acabaretada, amb tocs de music-hall, i ha aconseguit accentuar el contrari del que diu el llibre», afegeix Maria Pujalte.

«És una autocrítica cap a les dones, sense treure cap conclusió de les confessions, però tocant la relació de la dona amb ella mateixa, el pas dels anys, els pares, els fills, els homes, les relacions de parelles i el sexe. Segons l'actriu Ana Rayo «l'obra tracta dels petits traumes de les dones d'aquesta edat com les primeres arrugues i aquest tipus de coses però no és una comèdia per a dones, és per a tots els públics».

Entre rialles, les actrius diuen que les historietes són molt comuns i que tant homes com dones s'hi poden sentir identificats. Maria Pujalte afirma que «l'obra reflecteix la vida de la dona treballadora, del primer món, i parla de temes universals, possiblement això sigui el valor que ha fet que aquesta obra es dugui representant d'ença de fa ja 10 anys». Les tres actrius, que combinen les representacions amb altres interpretacions, confessen haver anat «una mica estretes d'agenda».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris