nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

La bandera mallorquina arribà a l'Antàrtida a bord de l'«Snooty Fox»

El veler patronejat per l'invident Sinto Bestard partí de Palma l'octubre


Després de navegar per l'Antàrtida durant quasi un més, el veler Snooty Fox, patronejat per l'invident mallorquí Sinto Bestard, es troba a Ushuaia (Argentina) des d'on iniciarà avui el seu camí de retorn a Mallorca, on tenen previst arribar el proper mes de juny.

L'Snooty Fox va partir el passat 21 d'octubre de Palma amb l'objectiu d'arribar a l'Antàrtida, «una travessia amb sort i relativament ràpida, sobretot en creuar l'estret de Drake», explicà Xurxo, un dels tripulants del veler mallorquí.

Xurxo i Sinto recorden el recorregut que varen fer entre Ushuaia i l'Antàrtida, que va transcórrer per «Port Williams, cap d'Hornos, amb aturada a Caleta Marcial, l'estret de Drake, illes Melchior, Bahía Paraiso, canal Le Maire, i illa Argentina ja a l'Antàrtida». Continuaren per «Port Cracot, Doran Bay, les illes Wieriche, Nancy i Trinidad, Decepción, Grenwitch i a partir d'allà començarem la tornada». I per tal de celebrar-ho «Jabugo i vi de reserva Ferrer de Binissalem».

Sinto recorda que va ser al canal de Le Maire on varen trobar més gel: «Un de nosaltres en proa i altres dos a la dreta i a l'esquerra del vaixell vigilàvem els gels que ens envoltaven, els qual tractàvem d'esquivar».

Va ser un dels trams que varen recórrer de manera més lenta, però «no teníem cap pressa, el paisatge que ens envoltava ens obligava a recrear la vista. Era com estar en un altre planeta, distint a tot el que havíem vist fins llavors: foques, balenes, pingüins... i molt de fred!», explicà Xurxo.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris