nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Devers 29.000 persones assistiren a les activitats del Teatre d'Artà

Per la batlessa «les dades de públic del 2003 constitueixen un èxit»


«Per a una població de poc més de sis mil habitants comptar amb una assistència de 28.902 usuaris entre totes les activitats culturals promogudes per la Fundació Teatre Municipal d'Artà és un èxit», explicà ahir la batlessa del municipi i presidenta de la Fundació, Margalida Tous. En l'acte de presentació del resultat de l'exercici 2003 i la programació d'enguany, Antoni Gomila, gerent del Teatre dissertà sobre les fites assolides.

La batlessa explicà que «els números no surten rodons, però amb les subvencions que continuen arribant podem continuar oferint una programació de qualitat». Segons el gerent, «necessitam tenir bona taquilla, ja que els ingressos propis com els lloguers de sales i vendes d'entrades han constituït el 42% de la recaptació final». La resta han estat gràcies a les subvencions de l'Ajuntament, Sa Nostra, COFUC i el Consell de Mallorca. El total d'ingressos ascendeix a 277.347 euros.

D'altra banda, Gomila comentà quins punts han permès al Teatre consolidar-se com un punt de referència a les Illes, «malgrat tenir devora Manacor i Capdepera, municipis amb molta activitat cultural». Així, «una bona i assortida programació ha fet esdevenir la Fundació en un element de dinamització ciutadana que aposta per la professionalització del sector, per això hem engegat un programa de residències per a companyies professionals que estrenen els seus espectacles al nostre teatre» comentà Gomila. Tanmateix, hem participat de totes les accions de coordinació amb altres centres».

Entre els èxits assolits destaca l'impuls de la programació de cinema i cinema-club, a més de crear el club Canta Fel·la, «un sistema d'incentius per afavorir la creació d'una associació d'espectadors» comentà el gerent. L'entrada en funcionament del servei d'escoleta també ha contribuït a augmentar l'assistència de públic.

Respecte a la nova programació destaca el concert del dia 18 de febrer d'Albert Pla, que presentarà Cançons d'amor i drogaen l'únic concert programat a Mallorca, i la representació de Cyrano's els dies 6 i 7 de febrer sota la direcció d'Oriol Broggi.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris