algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

EU fa una crida a la «crítica constructiva» per afavorir els potencials d'Es Baluard

Afirmen que «Mallorca no pot donar l'esquena al museu» i en ressalta el caràcter públic

61862

D'esquerra a dreta, Marilena Tugores, Eberhard Grosske i Miquel Rosselló.

P.GIMÉNEZ.Palma.
Arran de la polèmica que ha suscitat la inauguració del Museu d'Art Modern i Contemporani Es Baluard, el partit polític d'Esquerra Unida (EU) ha apostat per adoptar una actitud «crítica, exigent i constructiva» per tal d'afavorir el desenvolupament de les potencialitats del Museu. Amb aquest posicionament, el grup, que ressaltà amb especial èmfasi el «caràcter públic» d'Es Baluard, pretén d'una banda «ajudar a reconduir el debat» i, d'altra, «contribuir a cercar el més convenient per al conjunt dels ciutadans».

Acompanyat per la consellera d'EU al CIM Margalida Tugores i Miquel Rosselló, el pertaveu d'EU a l'Ajuntament de Palma, Eberhard Grosske, afirmà contundent que, malgrat que no és possible dur endavant un projecte com aquest sense polèmica, «això no pot conduir a una actitud globalment negativa». Per aquest motiu, EU ha optat per prendre una actitud de crítica constructiva, que es traduirà en distintes propostes.

Entre d'altres, Grosske esmentà la importància de la convocatòria d'un concurs públic i internacional per cobrir la vacant del càrrec de direcció, com també el desenvolupament dels mecanismes necessaris per tal de garantir la presència de totes les formacions polítiques a la Junta de Patrons, i a fi d'aconseguir «la major transparència», seguint els criteris de l'Administració pública. Segons Grosske, amb aquestes premisses es garantirà la primacia dels interessos generals.

El portaveu d'Esquerra Unida a Cort també va voler deixar clar que malgrat el disseny inicial del Consorci, l'any 1997, establia un paper predominant de la part privada, «amb l'aprovació dels nous estatuts i la constitució de la Fundació Es Baluard, Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma l'any 2003 el pes de les institucions públiques s'aconvertí en majoritari i això implica que «totes les decisions importants que poden determinar la trajectòria del Museu són responsabilitat de l'Ajuntament de Palma, el Consell i el Govern balear.

Per Grosske, l'herència d'una primera etapa marcada pel major pes de la Fundació d'Art Serra «ha pogut dur a pensar que estam parlant d'un museu privat», quan la realitat és que «Es Baluard és un museu mixt amb una majoria pública». Segons el partit, Es Baluard és un equipament cultural singular amb unes potencialitats molt importants i «Mallorca no es pot permetre el luxe de viure d'esquenes a aquest museu».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris