algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Mercè Sampietro va rebre el premi Nacional de Cinematografia 2003

L'acte de lliurament del guardó revifà la polèmica sorgida en els Goya


La ministra d'Educació, Cultura i Esport, Pilar del Castillo lliurà al cinema Doré de Madrid el premi Nacional de Cinematografia 2003, dotat amb 30.050 euros, a l'actriu Mercè Sampietro actual presidenta de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya.

El guardó, concedit pel Ministeri, es destina a recompensar «l'extensa i rigorosa» trajectòria cinematogràfica de Sampietro, «posada en relleu l'any 2002 per la seva interpretació excel·lent» en el film Lugares comunes, d'Adolfo Aristarain.

«Aquest és el premi dels premis i la seva concessió em porta records d'una vida de treball, de com el cinema em va ensenyar a entendre la vida i de tot el que m'ha donat», afirmà Sampietro després de recollir la distinció. Durant l'acte, la intèrpret i la ministra reproduïren la polèmica dels Goya sobre la llibertat d'expressió i la situació de les víctimes del terrorisme a Espanya.

«La llibertat d'expressió a Espanya és indubtable, perquè és la que correspon a un sistema democràtic. Els qui tenen la seva llibertat d'expressió amenaçada són els qui han patit atacs terroristes, els qui es veuen amenaçats i viuen en llocs on no tenen llibertat per parlar», reiterà la titular de Cultura.

En aquesta mateixa línia, Pilar del Castillo assenyalà que el dia d'entrega dels premis de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques es va acostar als manifestants reunits per l'Associació de Víctimes del Terrorisme, que «estaven exercint la seva llibertat d'expressió» i que, des del seu punt de vista, «s'han de defensar amb tots els mètodes pacifistes».

La integrant de l'Executiu reconegué que ha vist La pelota vasca, documental de Julio Medem causant de la polèmica de dissabte vespre. «Si el punt de sortida d'aquest documental és que als pols oposats hi ha la banda terrorista i un Govern triat legítimament, no hi puc estar d'acord», afegí Pilar del Castillo.

Per la seva banda, Mercè Sampietro afirmà no compartir la visió de la ministra. «La llibertat d'expressió sí que està en perill quan s'amenaça i coarta una obra de creació», manifestà l'actriu. A més, indicà que el discurs pronunciat durant la gala va ser «seguint el fil dels esdeveniments per donar un suport claríssim al nostre company».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris