muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Completen les obres de rehabilitació de la parròquia gòtica de la Santa Fe

Cort ha finançat del tot les obres de l'oratori, que segueix l'estil dels repobladors

62114

La façana de l'oratori també s'ha rehabilitat.

P.G./N.A. Palma.
L'església gòtica de Santa Fe, un dels testimonis que encara es conserven a Palma dels temples que s'aixecaren seguint l'estil dels repobladors, ha culminat el seu procés de rehabilitació. Ara tornarà a obrir les seves portes a la ciutadania per celebrar actes religiosos i culturals puntuals.

Ubicada al barri de la Calatrava, les obres, duites a terme per l'empresa Restaurotec, hi han finalitzat després d'una feina àrdua que s'ha perllongat durant el 2003 i que ha tingut un pressupost de 134.786,62 euros, aportats per Cort.

La batlessa de Palma, Catalina Cirer, acompanyada per diversos membres de l'equip de govern municipal, no es volgué perdre l'oportunitat d'acostar-se al renovat temple. Cirer es va comprometre, davant el retaule del segle XVIII que presideix l'oratori, a finançar la restauració de la imatge barroca del Sant Crist (segle XVII), i la de Sant Cristòfol (segle XIX), que el temple també acull.

La parròquia és important perquè es tracta d'una església de «repoblament». A més, és una part de la història del call de Palma. És per això que el Consell de Mallorca n'ha aprovat la declaració com a Bé d'Interès Cultural.

En aquest sentit, la primera edil de Palma demostrà la seva satisfacció per «la recuperació d'aquesta església, que és una part del nostre patrimoni històric i artístic». Per la seva banda, el degà diocesà de Patrimoni, Pere Joan Llabrés, explicà que aquesta parròquia estava molt lligada al Gremi dels Honorables Blanquers i Assaonadors, a les mans del qual va passar el 1548.

Les obres de restauració, executades d'abril a desembre del 2003, han afectat la totalitat de l'edifici i han consistit en la rehabilitació de la façana exterior, treballs de neteja, retirada de les instal·lacions obsoletes, sanejament de la pedra i repicat de les juntes de marès de les voltes. I també la consolidació i l'anivellament de les voltes, la il·luminació del conjunt, la col·locació de l'empedrat nou i obres de consolidació i enguixat de les parets.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris