muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Els robots de la NASA continuen estudiant l'entorn del planeta Mart

L'anàlisi de les dades aconseguides desvetllaran si fou possible la vida


Mentre els dos robots geòlegs estadounidencs Spirit i Oportunity, que es troben a les antípodes l'un de l'altre a Mart, estan examinant roques al planeta vermell per descobrir si l'entorn va poder permetre la vida, l'Agència Espacial Europea (ESA) informava ahir a Munic que un dels seus grups d'investigadors ha detectat per primera vegada la presència d'oxigen i carboni a un planeta extern al sistema solar.

A Mart, els dos aparells han posicionat el seu braç robotitzat per poder utilitzar els seus utensilis. Spirit, situat al cràter Gusev (prop de l'equador marcià) ha utilitzat el seu raspall per llevar la pols d'una pedra anomenada Adirondack pels investigadors abans de fotografiar-la amb l'ajuda de la seva càmera microscòpica. Avui, un mes després de la seva arribada a Mart, aquest robot haurà d'utilitzar per primera vegada el RAT, un instrument que permet perforar roques, segons indicà la responsable de la missió.

Jennifer Trosper afirmà també que l'Spirit ja s'ha reestablert de l'avaria informàtica que va patir i que una vegada hagi recollit les dades començarà a desplaçar-se per Mart. Per la seva banda, l'Opportunity, que va caure a una altra regió equatorial, el Meridiani Planum, el passat 24 de gener, ha enviat un panorama complet de l'alta resolució d'aquesta llanura que mostra clarament les petjades de les bosses d'aire de l'artefacte espacial a la seva arribada.

Aquest robot també ha posicionat el seu braç cap endavant per identificar els minerals que composen la superfície. L'Opportunity haurà de prendre mesures amb l'ajuda del seu espectròmetre de raigs X, que revelarà la composició del sòl.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris