algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

Sanitat reforçarà la vigilància als aeroports per evitar el risc de contagi de la grip del pollastre

El nombre de víctimes mortals ja arriba a onze

El Comitè Estatal per a la prevenció, el control i el seguiment de la grip avícola acordà en la seva reunió d'ahir reforçar la vigilància epidemiològica i virològica per protegir la població de qualsevol risc de contagi. El Ministeri de Sanitat i Consum té prevista la disponibilitat de catorze equips portàtils de detecció de temperatura per facilitar la vigilància i el control sanitaris, als aeroports internacionals, dels viatgers procedents de zones afectades per patologies infeccioses.

A més el Centre d'Investigació de Sanitat Animal intensificarà, en coordinació amb Sanitat i Consum, les tasques per al seguiment epidemiològic del virus de grip animal a Espanya. D'altra banda, el Comitè també ha estudiat l'actualització dels protocols d'intervenció sanitària establerts per controlar la síndrome respiratòria severa i el seu ús eventual per evitar el contagi de la grip dels pollastres.

Respecte de la quantitat de víctimes, la mort d'un nin de set anys a Tailandia fa pujar a un total d'onze el nombre de morts a causa d'aquesta malaltia. El petit va morir a l'Hospital Infantil de Bangkok, on estava internat des de feia aproximadament un mes amb símptomes d'una pneumònia semblant a la que evidencia la gent atacada per la grip dels pollastres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris