nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
19°

Alemanya anuncia el primer cas sospitós de la grip aviària a Europa

Una dona està en observació en un hospital especialitzat d'Hamburg

Una dona que podria estar contagiada pel virus de la grip aviària, que ha deixat 12 morts a Àsia, es troba en observació a l'Institut de Medicina Tropical d'Hamburg, va informar ahir el director del centre sanitari, Bernhard Fleischer, davant els temors a Alemanya que se'n confirmi així el primer cas a Europa. «Hi ha moltes raons per les quals una persona pot tenir febre quan torna d'Àsia, així que estam investigant el cas», indicà el facultatiu, qui afegí que aviat es coneixerien els resultats de les anàlisis.

La dona, que tornava de Tailàndia, presenta símptomes similars als de la grip aviària i va ser hospitalitzada. Una segona dona que va estar en contacte amb ella també va ser internada preventivament per ser observada, confirmà un portaveu del servei d'ambulàncies.

Per la seva part, l'Institut Epidemiològic Robert Koch de Berlín va assegurar que Alemanya està preparada per afrontar una possible propagació de la grip aviària a Europa. Segons la portaveu de l'Institut, Susanne Glasmacher, el centre d'investigacions disposa ja d'un grup de treball per afrontar amb medicaments i producció de vacunes l'eventualitat d'una epidèmia internacional.

El director de l'Institut d'Investigació de Malalties Aviàries de Giessen, Erhard Kaleta, opina que és improbable que la grip aviària asiàtica pugui estendre's a Europa a causa dels estrictes controls sanitaris. «El perill és igual a 0, si es tanquen les fronteres als aliments i a tot el que tingui plomes».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris