nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

La fira internacional Arco de Madrid es presentà a Es Baluard

La presentació es realitzà al Museu d'Art Modern i Contemporani Es Baluard

104384

Els galeristes, Rogelio Araújo i Gómez Baeza a Es Baluard.

La Fira Internacional d'Art Contemporani de Madrid, Arco, es va presentar ahir al Museu Es Baluard. Un total de vuit galeries de les Illes Balears hi seran presents entre el 12 i el 16 de febrer, tot i que la inauguració oficial serà el dia 11 a les 19.00 hores, presidida per la reina Sofia.

La directora de la fira, Rosina Gómez Baeza, explicà que «moltes vegades hem presentat la fira a Palma, però per nosaltres és un plaer poder fer-ho en el Museu Es Baluard. Sempre hem donat suport als centres d'art perquè pensam que són un estímul a la creació i al pensament contemporani. Crec que és una obligació dels poders públics garantir aquest servei a la ciutadania i per això feim aquí aquesta presentació».

Gómez Baeza també va explicar que «la col·laboració pública i privada compta amb grans exemples a Espanya, com per exemple en el cas del Guggenheim, i per això era important que Palma també disposàs d'un museu. A més a més, hem de pensar que la vocació de tota col·lecció privada de qualitat és ser pública algun dia. El que passa és que aquests exemples moltes vegades no són ben entesos en un país com el nostre, del sud d'Europa, que recela ignorant aquestes col·laboracions».

La fira arribarà enguany a la seva 23a edició. «En aquests anys hem vist com es dotava totes les grans ciutats amb la col·laboració privada i ara tenim la sort de veure-ho a Palma». En total seran presents a Madrid les galeries Altair, Horrach Moyà, Joan Guaita Art, Maior, Pelaires, Van der Voort, Xavier Fiol i Ferran Cano, que presentaran múltiples propostes i les obres de fins a seixanta artistes diferents (veure gràfic adjunt).

Una de les principals novetats és que Palma és una de les ciutats escollides per Arco perquè els col·leccionistes més importants que assisteixen a la fira hi realitzin una curta estada de cap de setmana gràcies al suport de l'Ajuntament de Palma. En el programa està previst que visitin la Fundació Miró, el Museu d'Art Modern i Contemporani Es Baluard, el Casal Solleric, la Fundació March i la Fundació Ben Jackober de Pollença.

La segona gran novetat és la presència de la galeria Horrach Moyà per primera vegada a la fira. El seu màxim responsable, Juan Antonio Horrach Moyà, va explicar que «nosaltres hem d'agrair al comitè de selecció la presència a la fira, que ens obre les portes per anar a altres esdeveniments internacionals». Arco 2004 tindrà Grècia com a país convidat. Hi ha més de 3.000 periodistes acreditats i 200.000 persones passaren pel recinte firal l'any passat. De les 800 galeries d'art de l'Estat hi seran representades 93 i 184 d'uns altres 32 països del món, totes escollides per rigorós sistema de puntuació «en base als criteris objectius que ens obliga a aplicar la comunitat de Madrid».

 

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Palma, Rogelio Araújo, que va ser l'únic de tots els presents a la conferència de premsa que va emprar el català a l'hora d'adreçar-se als mitjans de comunicació, explicà que «per nosaltres és molt important que la presentació s'hagi fet al Museu Es Baluard, perquè contribuirà encara més al ressò internacional d'aquest centre d'art a tot arreu».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris