algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Més de 8.000 persones ja coneixen Es Baluard

La jornada de portes obertes se salda amb una afluència massiva de la ciutadania

65970

Imatge de la impressionant coa de persones interessades a veure Es Baluard.


«Jo-an Cos-ta» «Guido... papà, què posa aquí?» «Dettoni, fill, Guido Dettoni». «Gràcies». L'infant passa corrents d'una banda a una altra, entre les escultures de la terrassa del Baluard. L'escena no era nova. La segona jornada de portes obertes del Museu d'Art Modern i Contemporani va atreure una gran gernació que volia conèixer de primera mà tant l'edifici com la col·lecció artística que s'hi pot veure. Tant és així que un total de 5.784 persones varen entrar en el centre des de les deu del matí fins a les 20.30 hores de la nit, i que les coes assoliren unes dimensions insòlites. En total més de vuit mil persones han visitat el nou centre d'art en les dues jornades de portes obertes. La gran majoria de persones varen quedar admirades per la bellesa del centre i de les obres d'art que es poden veure en el seu interior. «Queda't a fer coa, que val la pena, només són vint minuts i podràs gaudir molt, val la pena», es deien dos amics que es varen trobar a la coa del museu. No varen ser els únics, perquè l'expectació creada per veure el museu va provocar el retrobament de moltes de persones.

A aquestes més de vuit mil persones s'hi han de sumar tots aquells que varen voler gaudir de les terrasses i de les vistes sobre la badia de Palma.

Precisament les vistes sobre la ciutat és un dels fets que més han destacat els assistents a Es Baluard, així com també la recuperació arquitectònica de l'antiga Murada. «S'ha de veure que abans això era un niu de rates i tot brut i ara és un espai perfectament recuperat, que el podran gaudir moltes de generacions de mallorquins», va explicar Josep Francesc Soler, que va visitar el museu tot sol.

El Museu Es Baluard acollirà avui la presentació a la premsa de la fira d'art contemporani de Madrid, ARCO, i s'explicaran les propostes dels galeristes de les Illes Balears per a la fira madrilenya.

Aquest fet demostra la intenció del centre d'estar ben obert a les noves tendències de l'art contemporani internacional per tal d'esdevenir un centre obert al món. S'ha de recordar que el museu va ser presentat fa tres anys en aquesta fira i que hi guarda una excel·lent relació.

Algunes de les persones que no varen poder veure el museu varen demanar que es facin més jornades de portes obertes «per tal que pugui ser conegut per tothom».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris