muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

«Ha valgut la pena aixecar-nos d'hora»

La segona jornada de portes obertes congregà els ciutadans abans de l'obertura a les deu del matí

J.C. Palma.
Per segon dia consecutiu els ciutadans de Mallorca s'acostaren a Es Baluard per gaudir d'una nova jornada de portes obertes. Com succeí durant dissabte, ahir des de ben matí, fins i tot abans de les 10.00 hores, quan s'obriren les portes del museu, una gernació de ciutadans començà a arribar al nou centre d'art. En el moment d'accedir al museu ja es registraven les primeres cues. Alfredo Sastre, acompanyat de la seva esposa, Gloria Casado, comentà: «Hem hagut de matinar per venir a primera hora. Ahir vam fer una estona de cua però ja era tard i no vam poder entrar». Com aquesta parella, foren molts els que decidiren deixar per a més tard el passeig per les terrasses posteriors i encalentir-se l'epidermis facial amb el sol del migdia i tal vegada fer un vermut a la cafeteria, mirant els vaixells del port.

Però també foren molts els que davant la matinera cua decidiren aprofitar el matí per passejar per la murada i deixar per a més endavant la visita al centre d'art.

«Els nins estan coneixent l'art a l'escola i nosaltres des de ben petits els hem duit en els nostres viatges a museus d'arreu. Tornarem un altre dia que hi hagi menys visitants, perquè preferim gaudir-lo amb tranquil·litat i explicar-los amb bones cada obra i artista», comentà la família Bonnín-Truyols, acompanyada dels menuts Pere i Miquel, que jugaven distrets amb una pilota per l'esplanada posterior.

Ja dins el museu els visitants es repartien per les sales del centre. Alguns, com Sebastián Pérez i la seva parella, Giorgina Pujol, vinguts des de Barcelona en viatges de noces, s'asseien davant el quadre de Miquel Barceló mentre el contemplaven. «Ens pareix una gran iniciativa. A Barna tenim grans museus, però cap no té unes vistes com les d'Es Baluard. Ara intentàvem comptar els cràters de la pintura», explicaren fent referència al títol de l'obra: Fifteen holes.

Però sens dubte fou la instal·lació de Rebeca Horn la que aixecà més sorpreses entre els visitants. «Els jocs de l'aigua i la música estan molt bé», comentà Bel Ramis.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris