cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

La gala de Televisió Espanyola mostra Es Baluard a tot el món «per amor a l'art»

Artistes de renom internacional feren les delícies del públic congregat a l'Auditòrium

«Por amor al arte». Aquest era el títol de la gala musical amb la qual Televisió Espanyola va celebrar la inauguració del Museu d'Art Modern i Contemporani Es Baluard i el va mostrar «a tot Espanya i a tot el món a través del Canal Internacional», segons varen explicar els presentadors de l'esdeveniment, Bertín Osborne i Carmen Maura.

Els convidats varen omplir els patis de butaques de l'Auditòrium i varen gaudir amb la primera actuació de la nit, a càrrec de Julio Iglesias, que amb Bacalao va ser l'encarregat d'obrir la gala a nivell musical.

De tota manera, el moment més esperat de la nit va ser la primera actuació de Chenoa, que amb Soy lo que me das va ser profeta a la seva terra i va aconseguir entusiasmar el públic assistent a l'espectacle. La cantant va emprar el català per adreçar-se al públic i també per donar la benvinguda a tothom al Museu Es Baluard, «un museu espectacular, us ho puc dir de primera mà perquè vaig ser-hi l'altre dia».

La presentació tant del Museu Es Baluard com dels seus continguts va anar a càrrec d'El Tricicle, que havia enregistrat tot un seguit d'esquetxos que es varen anar intercalant entre les distintes actuacions de la nit i que varen permetre mostrar els espais més interessants del centre i les peces mestres de la col·lecció. Els còmics empraren la figura d'un operari de manteniment, dos guardes de sala i dos turistes per mostrar la nova infraestructura cultural de Palma.

Els amants de la música varen tenir una bona oportunitat per veure estils de tots els gusts, perquè a banda dels esmentats Julio Iglesias i Chenoa, també hi varen actuar la mexicana Thalia, el porto-riqueny Chayanne, Sergio Dalma, Farruquito, Miami Sound Machine, Manu Tenorio i Farruco.

Bertín Osborne i Carmen Maura es varen mostrar ben conjuntats a l'hora de conduir la gala, en la qual varen introduir poques bromes i respectaren de manera essencial el guió, tot i que Osborne es permeté algun flirteig galant amb la mexicana Thalia i també amb la seva companya de tasca, Carmen Maura. De la primera assegurà que «m'agradaria tenir un quadre d'ella en el saló de casa meva».

Un altre dels moments més destacats de la nit va ser quan el ballador flamenc Farruquito va mostrar el seu art amb la interpretació de la peça Alegrías, que va aixecar l'expectació de tots els convidats, que fins i tot varen aplaudir enmig de la seva actuació. Tant les actuacions com els vídeos varen servir per mostrar al món sencer la nova infraestructura cultural de la qual disposa Palma des del passat divendres dia 30: el Museu Es Baluard.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris