algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

La cultura de les Illes signa un manifest en defensa del català

Es demana al Govern balear que canviï la política lingüística

Un ampli sector de la cultura de les Illes Balers ha signat un manifest que publicam a peu de pàgina en defensa de la cultura catalana de les Illes Balears, amb el títol de Cap passa enrera. El manifest sorgeix «davant dels plans del Govern balear per convertir la cultura pròpia de l'arxipèlag en una qüestió folklòrica i reduir la seva influència a l'àmbit familiar, no podem fer altra cosa que expressar la nostra inquietud».

En el manifest s'explica que «si el PP no es replanteja la seva política lingüística i cultural, ens veurem obligats a engegar una sèrie de mesures de desobediència civil i alhora demanarem que els escriptors, artistes, arquitectes, músics i estudiosos es neguin a col·laborar amb l'Executiu autonòmic. No és qüestió d'ideologia, es tracta d'una qüestió de consciència: no volem cap passa endarrera en la dignificació assolida».

Els signants del manifest també asseguren que «no podem oblidar que una societat que gira l'esquena a la seva llengua i a una sèrie de tradicions i formes de pensar no té futur. I és aquí, per salvar-les, on la literatura i l'art juguen un paper molt important en la consciència d'un poble».

El món cultural de les Illes exigeix al Govern balear «que faci marxa enrera en tot allò que ha proposat per instal·lar un bilingüisme castellanitzant, l'únic objectiu del qual és arraconar el català». «Urgim l'administració balear a defensar la cultura pròpia».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris