algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Els Estats Units commemoren la tragèdia de la nau 'Columbia'

Estats Units commemora avui el primer aniversari de l'accident del transbordador espaciaColumbia, una tragèdia que va esgarrifar els fonaments de l'exploració espacial.

EColumbia es va desintegrar sobre el territori de l'estat de Texas l'1 de febrer del 2003 al matí. El transbordador tornava a la Terra després del que havia estat una missió científica reeixida de 16 dies, i els set astronautes que la tripulaven hi varen perdre la vida.

L'accident va ocórrer tres dies després de commemorar-se el dissetè aniversari de la tragèdia deChallenger. Aquest transbordador esclatà segons després del seu llançament des del Centre Espacial Kennedy. En aquesta ocasió també hi van morir els seus set tripulants.

A causa de les dates i al fet de coincidir el dia amb un diumenge, les activitats commemoratives es van iniciar dijous passat.

Els actes, que han inclòs minuts de silenci a les oficines de la NASA de tot el país i la inauguració d'una mostra de les restes deColumbia a Florida, conclouran demà dilluns amb un homenatge a tots els astronautes dels Estats Units que han perdut la vida en missions d'exploració espacial. L'esdeveniment tindrà lloc al Cementiri Nacional d'Arlington (Virgínia).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris