muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

La Progress M1-11 russa proveeix de nou equip l'Estació Internacional

La nau russa Progress M1-11 es va acoblar ahir exitosament amb l'Estació Espacial Internacional (ISS), a la qual va portar 2,5 tones de càrrega útil, segons va informar el Centre de Control de Vols Espacials (CCVE) de Rússia.

EProgress M1-11 va portar aigua, oxigen, aliments i equips científics, indispensables per mantenir en funcionament la plataforma espacial i garantir la supervivència dels seus tripulants.

Foale i Kaleri, que es troben en l'ISS des d'octubre passat i la missió espacial del qual es prolongarà 194 dies van supervisar des de la plataforma la maniobra d'aproximació i l'acoblament de la nau de càrrega espacial, que es va realitzar en règim automàtic. EProgress M1-11, llançat dijous passat des del cosmòdrome de Baikonur (Kazajistán), va portar a l'ISS dos nous escafandres russos «Orlan-M», que seran utilitzats per Foale i Kareli a les seves caminades espacials.

Des de la suspensió dels vols dels transbordadors dels Estats Units a causa del desastre sofert pel Columbia l'1 de febrer de 2003, els Progress russos són les úniques naus capaces de transportar càrregues a l'Estació Espacial Internacional.

Entre altres equips científics que va transportar a l'ISS la nau russa es troben dos maniquines electròniques per mesurar la influència de la radioactivitat en els vols de llarga durada.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris