nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

L'OMS treballa en el disseny d'una vacuna genètica per la grip avícola

La investigació es du a terme a un laboratori del Regne Unit


Un laboratori britànic està desenvolupant una vacuna contra la grip del pollastre amb ajuda de l'enginyeria genètica. Una mostra del virus va ser traslladada des de Vietnam en un recipient a prova de bombes fins a un laboratori d'investigació del londinenc Institut Nacional per a Estàndards i Control Biològic, un dels tres centres del món on se cerca una vacuna que pugui combatre aquesta malaltia.

Fins ara el virus només ha estat transmès a persones a través d'un contacte molt proper amb els animals malalts, però si començàs a expandir-se entre la població humana aquesta vacuna seria essencial.

«La nostra principal preocupació és que el virus adquireixi l'habilitat d'estendre's àmpliament per la zona», va destacar un dels responsables de l'OMS, el doctor Alan Hay.

Els investigadors estan dissenyant la vacuna mitjançant la combinació de gens d'au i humans. Agafen una cèl·lula del virus de la grip del pollastre i alteren els seus gens per fer-ho segur, després prenen material genètic del virus de la grip humana i creen un virus combinat que hauria de ser la base d'una futura vacuna.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris