nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 20°
19°

Més de 1.000 persones assistiren a la inauguració del nou Museu d'Es Baluard

Entre els convidats s'hi citaren personalitats molt destacades del panorama cultural internacional

CARME CASTELLS.Palma.
Més de mil persones es reuniren ahir vespre en l'acte d'inauguració del Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma. L'antic baluard de Sant Pere, terrassa privilegiada a la mar durant segles, veia complit el seu renaixement com a escenari d'una excepcional reunió de personalitats.

Fou un acte brillant. A més d'una amplíssima representació cultural, política i civil local, s'hi congregaren algunes de les figures més rellevants de la cultura estatal i internacional: la baronessa Thyssen-Bornemisza; el vescomte del castell d'Almansa, Fernando Almansa; i Marina Castaño, marquesa d'Iria Flavia, fidel al record de l'escriptor Camilo José Cela i de l'amor d'aquest per Palma. Tampoc no hi faltaren Pilar Belzunce, viuda d'Eduardo Chillida, que hi assistí amb el seu filLuis Chillida; el secretari d'Estat de Cultura, Luis Alberto de Cuenca; la dissenyadora Agatha Ruiz de la Prada; Santiago de Ybarra, president del Grupo Correo, i Eugenio Galdón, president de Cableuropa.

El suport de l'art estatal i internacional al Museu d'Es Baluard també fou representat per Rosina Gómez-Baeza, directora d'Arco; Kosme de Barañano, director de l'IVAM; José Capa i Javier Gomà, de la Fundació Juan March; Leopoldo Rodés, director del MACBA; Fernando Francés, director del Centre d'Art Contemporani de Màlaga; la presidenta de Sotheby's, Helen Marie Montgomery; el Nobel de Medicina Jean Dausset; el galerista Carles Taché; els col·leccionistes Alfonso Fierro i Cristina Macaya; i entre els artistes, Arnaldo Pomodoro, Peter Phillips, Dennis Oppenheim i Fabrizio Plessi, entre d'altres.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris