cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
20°

La visió panoràmica de Palma seduí els reis

El passeig de Ronda i la garita sobre el marítim foren els punts d'observació a la badia

P.S./M.C.Palma.
Tot i que la nit a Palma era molt freda, els reis Joan Carles i Sofia no es varen voler perdre les vistes nocturnes sobre la ciutat i les aigües que tantes de vegades han solcat i gaudiren de debò d'un dels millors espectacles que ofereix al visitant el nou museu d'Art Modern i Contemporani, la terrassa sobre el passeig de ronda.

Des d'allà dalt els monarques varen poder observar l'arc de la badia i dos dels seus monuments de referència, la Seu i el castell de Bellver. L'espectacle era tan interessant per als monarques que Sofia va resistir el fred de la nit per poder gaudir una estona més de les vistes.

El projecte arquitectònic del Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma ha suposat la recuperació de 10.000 metres quadrats de l'històric baluard de Sant Pere. Bona part d'aquest espai és a l'aire lliure i es conforma de terrasses transitables, en les quals s'ubiquen algunes de les escultures que formen part dels fons d'Es Baluard.

La magnífica ubicació del Museu els oferí una panoràmica de tota la ciutat: des de la majestuositat de la Seu i els campanars de les esglésies del centre històric fins als minarets dels casals senyorials passant per la Riera i el passeig Marítim. Tot i que estava previst que Joan Carles i Sofia recorreguessin la terrassa que forma l'anomenat àmbit sis del Museu, el fred de la nit i l'interès per la resta de la col·lecció féu que la visita se suspengués.

L'única sortida a l'exterior dels monarques va ser, doncs, al passeig de ronda, que ha servit per recuperar per a Es Baluard el caràcter de talaia que sempre va tenir, des de la qual els soldats de la guarnició destinada al baluard de Sant Pere vigilaven l'accés dels vaixells a la badia de Palma, el bosc de Bellver i el seu castell i tot el que passava al barri antic de la ciutat i al puig de Sant Pere, sobre el qual s'erigeix l'edifici.

Finalment, els reis es desplaçaren fins a la garita de l'antic cos de la guàrdia, un punt privilegiat per contemplar la caiguda del dia i veure néixer la ciutat de nit. Joan Carles i Sofia apreciaren la conjugació perfecta que suposa la il·luminació del museu en el conjunt de Palma.

Per aconseguir-ho, els experts en il·luminació de l'empresa italiana iGuzzini treballaren conjuntament amb l'equip d'arquitectes per ressaltar la construcció nova en el conjunt d'un marc històric. Fou una passejada entre l'antiguitat i la modernitat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris