cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
20°

L'Aljub i la instal·lació de Rebecca Horn impactaren els visitants del nou centre

L'artista alemanya va explicar la seva creació a Joan Carles i Sofia en el propi «ventre de la balena»

S.B. Palma.
Un dels espais que més varen impactar els reis en la seva visita al Museu Es Baluard va ser l'Aljub. En el seu interior varen poder contemplar la instal·lació de Rebecca Horn, «Llum presonera en el ventre de la balena». De fet, l'Aljub, d'origen medieval, és un dels principals atractius del Museu Es Baluard. Són més de 400 metres expositius en què exposaran les seves creacions més recents artistes internacionals.

En el cas de Horn, una artista que té casa a Pollença i resideix llargues temporades a Mallorca, on prepara les seves creacions, el seu és un muntatge que combina llum i so, un muntatge on la poesia té un paper preeminent. L'artista internacional explicà als reis que el que vol amb aquesta instal·lació és crear una atmosfera suggerent on les paraules sorgeixin i desemboquin en el propi espectador, i que a través de la música es creï la sensació de ser dins del ventre de la balena.

La intenció del museu és que aquest espai sigui un dels principis atractius per als artistes de renom, que tothom tengui ganes d'exposar-hi, i que així els mallorquins no hagin d'anar fora a veure grans muntatges. El següent en aprofitar aquest espai serà l'artista italià Fabrizio Plessi, en el mes de juny, que durà tot un seguit de barques invertides.

Joan Carles i Sofia varen quedar molt impressionats tant per l'espai com per la instal·lació de Horn, de caire molt minimalista. I així ho comentaren a les autoritats i a Pere A. Serra, president de la Fundació. A la sortida d'aquest espai Joan Carles i Sofia signaren al llibre d'honor.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris