cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

Amb el descobriment de la placa queda inaugurat el nou espai artístic de Palma

Joan Carles descobrí la inscripció i es congratulà per l'obertura del Museu Es Baluard

I.P.Palma.
Després de les protocol·làries salutacions, i abans de la visita a l'interior del Museu d'Es Baluard, els reis Joan Carles i Sofia inauguraren de forma oficial el nou centre museístic de Palma amb el descobriment de la placa commemorativa de l'ocasió.

Acompanyats de les diferents autoritats de les Illes i la ministra de Cultura, Pilar del Castillo, els monarques procediren a saludar els membres del Patronat d'Honor, del Consorci i de la Fundació Es Baluard Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma,que els espareven a pocs metres de la placa que poc després descobririen.

Aquest era un dels punts de la visita en el que més periodistes es concentraren per poder captar de prop la històrica imatge, la descoberta de la placa en la qual queda constància de la visita dels reis i la inauguració del Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma Es Baluard.

Mentre els escortes del rei intentaven apartar els periodistes per donar pas a la comitiva, el rei i la reina xerraven animadament amb Pere A. Serra, Jaume Matas i Maria Antònia Munar, que encapçalaven la comitiva, cada cop més nodrida.

Però no només els periodistes estaven pendents de tot el que succeïa. Alguns dels convidats guaitaven des dels finestrals que comuniquen els dos patis dels museu, mentre que d'altres pujaren al passeig que s'alça per damunt l'exterior del recinte per no perdre's detall del que passava al pati interior.

El rei estirà la cortina blava que cobria la placa i finalment es pogué llegí, «Aquest museu fou inaugurat per ses majestats els reis d'Espanya, dia 30 de gener de 2004». El logotip del Museu Es Baluard completava la inscripció commemorativa.

Posteriorment els reis posaren amb Pilar del Castillo i les autoritats que encapçalaven la comitiva, sense deixar de parlar i fer broma entre ells, i amb els periodistes allà situats, a qui el rei, com és habitual en ell, saludà abans de fer-se la foto. Tot i que l'acte transcorria en un ambient distès, el president del Govern balear, Jaume Matas, rompé el protocol adreçant-se directament a la reina, demanant-li si tenia fred. Sense necessitat que ella respongués, tots els presents pogueren constatar que malgrat el vestit jaqueta negre i el xal, amb el qual es protegia de les baixes temperatures que ahir vespre es registraren a Palma, efectivament, tenia fred.

El comentari del president Matas posà punt i final a l'acte protocol·lari inaugural i els membres de la comitiva encapçalada per Joan Carles i Sofia es dirigiren cap a l'interior del Museu, inciant així la seva visita al centre.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris