cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
16°

Gran expectació per l'arribada dels reis al Museu d'Es Baluard

Joan Carles i Sofia foren rebuts per les primeres autoritats de les Illes

IOLANDA PERICÀS. Palma.
Quan faltaven pocs minuts per a les 19.30 hores, el cotxe oficial de ses majestats Joan Carles i Sofia feia la seva arribada al Museu Es Baluard. El retard fou causat per problemes meteorològics, ja que partiren tard de Madrid a causa de la boira. Prop d'una hora i mitja abans començaren a arribar els més de mil convidats a la inauguració, i alguns ciutadans i curiosos que s'aproparen fins a la plaça de la porta de Santa Catalina per veure de prop els reis, les autoritats i les nombroses cares conegudes del món de la societat i la cultura, tant illenca com de la resta de l'Estat.

Allà esperaven els convidats llargues taules amb una sèrie d'hostesses, cada una de les quals estava situada davant una lletra. Els assistents a l'acte s'anaven acostant a cada una de les taules i des d'allà es dirigiren a l'entrada del recinte, que per als convidats estava situada al pati de l'esquerra del Museu.

Polítics, economistes, artistes plàstics, directors de museus i centres d'art, periodistes i destacats membres de la societat anaven accedint de forma progressiva al pati del Museu, des del qual passaren a uns grans envelats instal·lats per a l'ocasió a l'exterior del recinte. Mentre esperaven per entrar al centre i conèixer el seu contingut de primera mà, els convidats passejaven pel pati, conversant animadament entre ells i gaudint de les escultures allà ubicades, malgrat el fred.

I a la fi arribà el moment que tots havien esperat, l'arribada dels reis, acompanyats per la ministra d'Educació i Cultura, Pilar del Castillo. A peu de cotxe foren rebuts pel president del Govern balear, Jaume Matas; la batlessa de Palma, Catalina Cirer; la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar i el president de la Fundació Es Baluard, Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma,Pere A. Serra.

Tot seguit ses majestats saludaren el delegat de Govern, Miquel Ramis, el Comandant General de Balears, Luis Peláez-Campomares i el president del Parlament, Pere Rotger. En aquest punt s'afegiren els cònjuges de les autoritats i la comitiva s'adreçà cap al Museu, ja que les primeres salutacions tengueren lloc fora del recinte.

Els reis Joan Carles i Sofia encapçalaven la comitiva, acompanyats per Pere A. Serra, Jaume Matas i Maria Antònia Munar, amb qui conversaven amistosament. Darrere ells anava la resta del seguici. Entre ells destacava el president del Parlament, Pere Rotger, única autoritat que caminava de la mà de la seva dona.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris