nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

Es Baluard ja és obert a tots

Els reis inauguren el Museu d'Art Modern i Contemporani i més de mil convidats admiren l'obra exposada a les intal·lacions

68190

Jaume Matas, la reina Sofia, el rei Joan Carles, Pere A. Serra i Del Castillo.

SEBASTIÀ BENNASAR. Palma.
El Museu d'Art Modern i Contemporani Es Baluard ja està inaugurat oficialment. Els reis Joan Carles i Sofia varen presidir l'obertura del nou centre d'art, que avui horabaixa acollirà el gran públic en la primera jornada de portes obertes.

Els monarques varen quedar molt impressionats per les instal·lacions i la reina Sofia va admirar amb atenció algunes de les peces més importants de la col·lecció. Al final, el rei va assegurar que Es Baluard «m'ha encantat».

Més de mil convidats varen ser presents a la cerimònia d'obertura del nou espai i tots ells varen quedar impactats per la combinació de l'arquitectura més moderna amb l'antigor de les murades renaixentistes i per la riquesa de fons del centre. Alguns ja havien visitat les instal·lacions al llarg dels darrers mesos, però cap no havia pogut admirar-lo completament enllestit.

La festa va començar molt aviat. La presència dels reis obligà tothom a arribar prest al centre i els més impacients varen comparèixer a les portes d'Es Baluard abans de les sis de l'horabaixa i des del primer moment quedaren sorpresos per la integració del conjunt en el marc de la ciutat.

Un joc de llums creat especialment per a l'ocasió els va anar donant la benvinguda i els envelats instal·lats amb vista sobre la badia donaren aixopluc als convidats, que s'hi refugiaren fugint del fred de la nit, que va permetre lluir els vestits i abrics més llargs de la temporada.

El moment més esperat de la nit va ser l'arribada dels reis Joan Carles i Sofia i el descobriment de la placa del centre, que suposaria l'inici de la singladura del nou museu. El segon gran instant va ser el moment de traspassar les portes del centre i poder admirar l'exposició Es Baluard Any 0, amb la qual s'ha estrenat.

Era el moment de començar a fer realitat un somni que s'ha traduït en la recuperació per a la ciutat d'un dels seus espais més emblemàtics i que sempre ha estat lligat a la seva història. Ara Es Baluard ha abandonat el seu ús militar i de defensa per obrir-se a tota la ciutadania de Palma amb una vocació ben diferent: fer que la cultura sigui un dels eixos de la Palma del futur.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris