cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
22°

Els professors d'art de la UIB criticaren Es Baluard sense haver visitat el Museu

La directora del centre, Teresa Pérez-Jofre, explicà els criteris i el valor de la col·lecció exposada

«Com poden criticar el Museu si no l'han vist ni en coneixen les obres. Ningú no opina sobre una cosa que no coneix, i això que els professors d'art de la Universitat han estat convidats algunes vegades a visitar el Museu». El president de la Fundació Es Baluard, Pere A. Serra, va respondre així ahir a les crítiques proferides per un grup de professors i catedràtics d'història de l'art en contra del centre que avui s'inaugura.

 

El president del Govern balear, Jaume Matas, manifestà que «crec que s'han de respectar totes les opinions, però en cap cas no es poden compartir; el que hem de fer és intentar sumar i desfer malentesos, a més d'oferir col·laboració perquè aquesta gent pugui conèixer l'obra».

La directora del centre, Teresa Pérez-Jofre, també explicà que «el posicionament en contra de la col·lecció i del plantejament museístic no és comprensible. En el Museu mostram el que hi volíem mostrar, en el context històric de l'art de la Mediterrània. No han visitat el Museu i és absurd opinar-ne si no n'han vist les obres ni els edificis. Nosaltres contam la història de l'art des d'una altra perspectiva, que per ventura per sigui difícil d'assumir per aquestes persones».

Per la seva banda, la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, va sortir al pas de les crítiques i contestà a totes aquelles persones que confonen Es Baluard amb el Museu Serra. «Són dues coses molt diferents que la gent ha de tenir clares. Aquest Museu pertany al Govern de les Illes Balears, a l'Ajuntament de Palma i al Consell de Mallorca. La família Serra ha ajudat de manera molt generosa perquè es pogués tirar endavant, amb unes cessions i amb préstecs molt importants, però la Col·lecció Serra és una cosa i el Museu, una altra.

El que passa és que aquesta és una illa petita on tothom es coneix i hi ha moltes d'enveges i no és lògic fer segons quins comentaris i segons quines crítiques totalment fora de lloc. Amb el temps podrem veure amb perspectiva que aquest museu és una gran idea i un gran projecte i que totes les institucions i la Fundació han fet una bona feina. Tots sabem que els principis sempre són difícils», afirmà.

El president de la Fundació Es Baluard, Pere A. Serra, també reiterà que abandonarà el càrrec en la pròxima reunió de l'entitat, «tal com jo havia anunciat en la presentació del Museu a la fira d'Arco de fa tres anys. El meu objectiu era que es posàs en marxa i ara em dedicaré a altres afers i a treballar per a les meves empreses». El nom del successor al capdavant de la Fundació serà un dels temes tractats en aquesta trobada.

Quant a les repercussions del Museu d'Art Modern i Contemporani en l'àmbit mundial, no s'han fet esperar. Si fins ara han estat la premsa anglesa, la francesa i la italiana que l'han lloat, ahir l'agència de notícies Reuters començà a distribuir-ne fotos als mitjans de comunicació de tot el món.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris