nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Més del 75% dels afectats per la grip avícola tenen risc de mort

Segons va anunciar el viròleg Lance Jennings, col·laborador de l'OMS


Més d'un 75% de les persones que es vegin infectats pel virus de la grip avícola H5N1, que s'estén per l'Àsia, tenen risc de mort, segons va afirmar ahir el viròleg neozelandès Lance Jennings, que col·labora amb l'Organització Mundial de la Salut (OMS) a l'Àsia-Pacífic.

Segons Jennings, la taxa de mortalitat entre els humans que contrauen el virus és «molt elevada», encara que l'OMS no ha pogut calcular la taxa exacta de mortalitat perquè es desconeix el nombre de persones realment afectades. Aquest expert va subratllar que «gairebé tots els qui han estat identificats com a portadors del virus han mort» i ha coincidit amb les organitzacions internacionals que el sacrifici d'animals és la millor manera de controlar el virus, encara que es tracta d'una tasca immensa.

Les proves fetes a dues germanes que van morir al Vietnam la setmana passada han confirmat que la mort es va produir a causa de la grip aviària, de manera que s'eleva a vuit el nombre de víctimes mortals que ha causat la malaltia al país, segons va informar el director de l'Institut d'Higiene i Epidemiologia del Ministeri de Salut vietnamita, Hoang Thuy Long.

El responsable, així mateix, va indicar que dues persones més han donat resultat positiu en aquestes proves però que només una d'elles està ingressada mentre l'altra ja ha rebut l'alta mèdica.

D'altra banda, en l'àmbit veterinari, el virus H5N1 ha estat detectat en animals en dues noves granges a la Xina, així com en la capital tailandesa, Bangkok. Per la seva banda, els països afectats per la grip del pollastre acordaren ahir intensificar la lluita contra la epizootia mitjançant la cooperació amb els organismes internacionals del camp de la sanitat.

La decisió es va prendre a una reunió que es va celebrar a Bangkok, a la qual els dirigents polítics i autoritats dels sectors de Salut i d'Agricultura de països asiàtics afectats es reuniren amb representants de països occidentals i d'organitzacions internacionals per participar en un encontre convocat urgentment.

Els països asiàtics afectats per l'epidèmia es van comprometre a intensificar els seus esforços a nivell nacional, regional i internacional, va anunciar en acabar la reunió el ministre tailandès de Relacions Exteriors, Surakiart Sathirathai. El ministre també va indicar que els participants de la reunió van acordar una major cooperació en matèria d'investigació, d'intercanvi d'informacions i d'investigació per a l'elaboració d'anàlisis econòmiques i vacunes. «Els països més afectats es plantegen així mateix l'organització d'una xarxa regional de supervisió veterinària», va afegir Surakiart.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris