nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
20°

El catàleg d'«Es Baluard Any 0», una eina per a la història de l'art

L'edició de la publicació ha estat feta en català, castellà i anglès


L'exposició «Es Baluard any 0», amb la qual s'obrirà el nou Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma,ja compta amb el seu catàleg. Es tracta d'un total de 340 planes que ha estat editat en català, castellà i anglès i que esdevindrà una eina per aprofundir en el coneixement de les peces exposades i dels moviments artístics representats en el fons del museu, que provenen de les donacions i cessions de la Col·lecció d'Art Serra; Fundació d'Art Serra; el Govern de les Illes Balears, el Consell de Mallorca; l'Ajuntament de Palma; Aena; Sa Nostra; Fundició Magisa, artistes i particulars.

El volum s'ha estructurat en capítols on es mostren les obres més significatives de cada una de les seccions en què s'ha muntat l'exposició. Els texts han anat a càrrec de reconeguts especialistes com Isabel Coll, Tomàs Llorens, Lourdes Cirlot, Fernando Castro, Maria Lluïsa Borràs o Pilar Ribal.

Les obres sobre paper dels grans mestres compten amb els texts de Dieter Ronte. Un capítol a banda es mereixen Miró i la seva irradiació en l'art contemporani i les ceràmiques de Picasso, que ocupen una sala del Museu. L'explicació d'aquestes peces és realitzada per Dolors Durán, que va comissariar les explicacions d'aquestes arreu de l'Estat i a França.

El catàleg d'aquesta exposició inaugural també compta amb els texts de presentació dels quatre patrons del Museu. El president Matas assegura que «l'obertura de Es Baluard ha de ser per a tots una immensa satisfacció. Significa l'oportunitat de superar una assignatura pendent, la de disposar d'un centre per exhibir l'art del segle XX i XXI, és a dir, la d'abandonar la llista de ciutats sense un museu d'aquestes característiques».

La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, assegura que «Mallorca sempre ha estat, per a molts d'artistes, un lloc d'inspiració. Per això, la inauguració de Es Baluard significa reconèixer el component màgic de la nostra Illa per inspirar les seves creacions com si d'una musa es tractàs. A més a més, el nou museu constitueix una millora substancial de l'oferta per a la població pròpia, a la qual enriqueix culturalment, sempre contemplant la cultura com una eina enriquidora del nostre futur».

La batlessa Catalina Cirer assegura que «la construcció d'aquest centre, que ha estat possible gràcies a l'estreta col·laboració entre la iniciativa pública i privada, representarà una peça clau per a la dinamització de la vida cultural, social, turística i econòmica de Palma».

El president de la Fundació Es Baluard, Pere A. Serra, explica que «estan a punt de complir-se els desigs que em transmeteren fa vint-i-cinc anys i també de complir-se les meves pròpies il·lusions, que no són altres que veure a Mallorca un bon museu d'art contemporani del qual tots els seus habitants puguin sentir-se orgullosos».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris