nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
26°

La febre del pollastre asiàtic es converteix en amenaça mundial

Ho anunciaren l'OMS i la FAO a través d'un comunicat conjunt

La propagació de la grip dels pollastres constitueix una amenaça «sense precedents» per a la salut humana i un desastre per a la producció avícola, segons indicà l'Organització de Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació (FAO). L'agència de Nacions Unides, amb l'Organització Mundial de la Sanitat Animal (OIE) i l'Organització Mundial de la Salut (OMS), ha llançat una alarma davant una eventual epidèmia mundial.

«Feim una crida als donants perquè responguin a les necessitats d'aquesta amenaça global i perquè ofereixin fons i assistència tècnica als països afectats», sosté el comunicat conjunt. «Encara tenim l'oportunitat d'eliminar aquesta amenaça», va assenyalar el director general de la FAO, el senegalès Jacques Diouf, qui va demanar als països més desenvolupats que ajudin els països pobres afectats.

«Els productors avícoles de les zones perjudicades hauran de sacrificar els animals malalts i exposats al contagi; serà necessari per tant compensar-los per les pèrdues. La comunitat internacional té interès que els esforços per frenar el contagi obtinguin resultats i per a això s'hauran d'ajudar els països més pobres», va insistir el director de la FAO.

«La grip avícola hiperpatogènica és una amenaça per a la salut pública», van advertir les tres entitats internacionals, que temen brots en altres regions del món. «Estam davant una amenaça global molt seriosa», va declarar Lee Jong-wook, director general de l'OMS.

El portaveu de l'OMS, Peter Cordingley, va declarar que la vacuna contra la grip del pollastre no estarà disponible fins a finals d'any. «Hem elaborat una vacuna possible sobre la base de mostres de virus obtinguts durant les aparicions de la malaltia el 1997 i el 2003 a Hong Kong. Però abans que la vacuna estigui llesta, el virus ha sofert una mutació a Vietnam», va dir.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris