nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

El Tricicle du el seu humor al Museu del Baluard

El grup de teatre grava uns gags per a la presentació del Museu, que TVE retransmetrà des de l'Auditòrium

101916

Els tres membres del grup de teatre.


«El projecte arquitectònic d'Es Baluard mereix un 10, l'arquitectura moderna està molt ben integrada amb les murades», declarà Carles Sans, membre del grup de teatre El Tricicle, que fins demà està enregistrant un vídeo de presentació del Museu a les instal·lacions mateix. Amb el propòsit de mostrar aquest centre d'art al gran públic, Paco Mir, Carles Sans i Joan Gràcia ajunten humor i art en un recorregut per les sales d'Es Baluard.

Per veure les aventures d'El tricicle a l'interior de les sales s'haurà d'esperar la gala de presentació del Museu, que TVE i el Canal Internacional retransmetran des de l'Auditòrium i que el públic assistent podrà seguir per unes grans pantalles.

Segons comentà Paco Mir, integrant de la formació, «abans de posar-nos a treballar férem un tour pel Museu, per saber com volíem explicar-lo». Al final, el relat consta de sis gags en els quals «es mostren set àmbits diferents d'Es Baluard: bàsicament és la visita típica que hi faria un turista», explicà Carles Sans.

Tanmateix, podrem veure Paco Mir en el paper de vigilant d'una sala procurant que els turistes no malmetin res. O Joan Gràcia d'operari, enllestint els darrers retocs. A més, el trio català tindrà el suport de l'actriu mallorquina Cati Solivellas, que exercirà de directora del Museu.

Quant al fons, explicaren que no és fàcil perquè «es tracta de mostrar el Museu sense riure'ns de l'art; segur que això hauria estat més fàcil», conclogué Sans. «Per tot això -continuà Gràcia- el text que hem creat ens ensenya uns personatges que li donen un contrapunt sense caure en la grolleria».

El Tricicle porta molts d'anys damunt els escenaris fent riure a través de la mímica. En aquest cas, continuaran utilitzant el seu humor particular. Així, una veu en off introduirà les seqüències còmiques dels personatges per les instal·lacions.

«La figura del turista és bàsica per al que volem explicar, ja que s'ha de promoure el turisme cultural, mostrar al visitant que l'Illa té alguna cosa més que platja», explicà en Carles Sans. Segons ell, «el Museu ha de ser un referent tant per als turistes com per a la població local».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris