nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
17°

Fins a nou països d'Àsia ja estan afectats per la «grip del pollastre»

Espanya prohibeix la importació d'aus de Tailàndia per evitar contagis

La denominada «grip del pollastre» ja afecta nou països d'Àsia, encara que només s'ha comprovat la transmissió a l'home a Vietnam i a Tailàndia, on el virus H5N1 ha matat set persones fins a ahir. Japó, Corea del Sud, Cambotja, Indonèsia, Laos, Pakistan, Tailàndia, Taiwan i Vietnam són els estats on la malaltia ha estat detectada.

Milers de pollastres i ànecs se sacrifiquen cada dia i després se'n cremen els cadàvers per tractar de controlar l'epizoòtia. La xifra d'aus sacrificades supera ja els vint milions i en alguns països té un efecte immediat econòmic i social, com Tailàndia, quart productor mundial de pollastres congelats.

Precisament a Tailàndia, el Govern anuncià ahir la primera víctima mortal d'aquest virus, un infant de sis anys. El ministre d'Agricultura espanyol, Miguel Arias Cañete, manifestà ahir a Lleida que el Govern, amb els responsables de la Unió Europea, ha prohibit la importació de pollastres de Tailàndia per evitar qualsevol contagi del virus que afecta aquesta au.

«De moment estam seguint la situació de Tailàndia, però no descartam que si el virus s'estén pel sud-est asiàtic la mesura s'ampliï a altres estats», afirmà el ministre. Per Arias Cañete, és imprescindible el tancament de fronteres en estreta col·laboració amb les autoritats comunitàries per evitar qualsevol possibilitat de contagi.

A més, el ministre creu que «el sector del pollastre a Espanya és molt important i, per tant, hem de protegir la sanitat animal». El ministre assegurà que a l'Estat no hi ha cap problema vinculat amb aquest virus encara sense identificar, però advertí que s'han de realitzar controls exhaustius.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris