cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

El V concert dels solistes de la Simfònica, al Museu de Mallorca

M.CAMPOMAR.Palma.
El Museu de Mallorca acollirà avui vespre el cinquè concert dels solistes de la Simfònica, dins el II Cicle de Concerts de Música de Cambra. En aquesta ocasió el trio Aitana, format per Josep Miralles (flauta), Eduard Bernabeu (clarinet) i José Vicente Tatay (fagot), oferirà un concert en el qual interpretarà peces dels compositors més clàssics fins als més moderns. Així, a la primera part el duet de flauta i clarinet tocarà l'Andante i Minuetto de Mozart i després, amb la incorporació del fagot, eDivertimento també del compositor austríac. A la segona part Aitana interpretarà eTrio núm. 2 de Devienne, la Sonata per a clarinet i fagot de Poulenc i el duet de flauta i clarinet la Nostalgia de España de Lewin.

Josep Miralles explicà que «Lewin és un compositor americà molt singular, que ofereix una obra de tall clàssic però amb composicions modernes, en les quals inclou la influència de la música espanyola». Així a Nostalgia de España «el primer moviment és una sevillana, el segon una havanera i el tercer una jota aragonesa», explica Miralles.

Josep Lliteres és membre de l'Orquesta Simfònica de Balears Ciutat de Palma des que es va fundar l'any 1989; José Vicente Talay, des de 1994 i Eduard Bernabeu, des de 1996. Quan l'actual gerent de la Simfònica va decidir dur a terme aquest cicle de concerts de música de cambra, els tres solistes s'ajuntaren per formar el grup Aitana.

Josep Lliteres explica que com els tres són del País Valencià, quan varen formar el grup volien que el nom representàs els tres. «Eduard i jo som de València i José Vicente d'Alacant, i com la serra d'Aitana pertany a les dues províncies, vàrem pensar que era una bona idea anomenar-nos així», explica Lliteres.

Referint-se al Cicle de Música de Cambra que tindrà lloc al Museu de Mallorca, Lliteres assegura que es tracta d'una molt bona iniciativa. «Abans que arribàs Abili Fort a la Simfònica s'havia parlat moltes vegades de fer-ho, però per mai no es feia», explica el músic. «I ara ha quedat palès que era una bona idea, perquè els concerts programats fins ara han tingut molt d'èxit, el públic ha respost molt bé. A cada recital gent queda fora», afegeix Lliteres.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris