nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

La NASA lleva valor a la troballa d'aigua gelada al planeta vermell

L'«Opportuny» tenia previst posar-se sobre Mart aquesta matinada

Segons The New York Times, la NASA felicità ahir l'Agència Espacial Europea pels primers fruits de la seva missió, però aclarí que les seves troballes «no són cap novetat». Així, explicà que el 2001 la sonda nord-americana Mars Odyssey envià les primeres proves de l'existència de grans quantitats d'hidrogen al pol sud de Mart. I n'especificà: «No hi ha notícia».

D'altra banda, la NASA enllestia ahir vespre els detalls previs perquè la sonda Opportunity es posi a la superfície. El mal funcionament previ es deduí de les dificultats detectades pel robot Spirit.

L'Oportunity s'havia de posar sobre Mart a les 05.05 hores en una regió anomenada Meridiani Planum, als antípodes d'on és l'Spirit, que va arribar el 3 de gener al cràter Gusev. El robot, una còpia del primer, arribarà a una planura «triada perquè s'ajusta als criteris de seguretat i té un interès científic de primer ordre», afirmava ahir Joy Crisp, responsable de la missió. Els experts volen evitar qualsevol sorpresa i han decidit alguns canvis considerant les observacions fetes durant l'arribada de l'Spirit.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris