nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
20°

Danza invisible: «La nostra música connecta bé amb el públic illenc»

La banda malaguenya tanca el programa de concerts de Sant Sebastià


Fa més de vint anys que toquen mirant d'aconseguir que cada cançó en directe tengui alguna cosa d'especial. «Tal vegada per aquesta recerca de renovació constant, Danza invisible ha sobreviscut a més de dues dècades en els escenaris del pop espanyol» explica el seu cantant, Javier Ojeda.

Després d'una crisi l'any 2001 pel descens de vendes, la banda malaguenya ha tornat amb força en el seu nou treball discogràfic, Pura Danza, que avui presentaran a la plaça d'Espanya a les 21.00 h. Quant a la crisi, el cantant mateix explica que «tants d'anys de trajectòria desgasten i hem aprofitat per parar i fer coses pel nostre compte, però en cap moment no hem considerat separar-nos».

Ara el grup està en bona forma i té un directe elèctric. Tanmateix, Ojeda comenta que «el públic illenc sap connectar amb la nostra música: es nota que som del sud, a prop de la mar; hem gaudit molt dels concerts a les Balears».

Segons el solista, l'àlbum nou «cerca el mateix de sempre: divertir i emocionar a parts iguals, però amb molta d'energia en els directes». En el recital d'avui tocaran els temes nous, a part d'un repertori de les cançons mítiques com Yolanda o Sabor de amor. «Però hi aportarem alguns arranjaments, per no cansar-nos de tocar sempre les mateixes cançons», afegí Ojeda.

En tot cas, la línia temàtica no ha variat amb el pas dels anys. Com el cantant reconeix, «encara componem sobre l'amor, si bé hi ha peces més desenfadades com Dame de beber». El darrer treball, Pura Danza, sortí al mercat per setembre i ha tingut una bona acollida. «És una mescla de ritmes calents: merenga, salsa i rumba. Feim una espècie de fusió de pop assolellat, és a dir, ritmes mediterranis però no per això lights», conclogué.

En vint-i-tres anys, Danza invisble ha tret al mercat 13 discs: «Des de Sueños l'any 1982 les nostres influències han variat, però la nostra música té característiques semblants». La banda tocà dos pics a Mallorca en els 80 i a Eivissa fa unes setmanes. De tota manera, «qualsevol seguidor de la banda que hagués assistit a aquells concerts i que véngui avui, trobarà en temes com Dame más un regust de la Danza de sempre», segons Ojeda.

Per acabar, comentà que «tancar els concerts de les festes de Sant Sebastià és un honor». Quant al futur de la formació, es mostrà il·lusionat: «Mentre la gent compri la nostra música continuarem fent feina per millorar, perquè la música viu en renovació constant».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris