cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

Els segells musicals Blau i Ona Digital participen al Midem 2004

La fira de Cannes reuneix més de 10.000 professionals del sector


L'Institut Ramon Llull participarà per primera vegada en el principal mercat mundial dedicat exclusivament al món de les músiques en el seu sentit més ampli, el Midem de Cannes, un dels punts de trobada més importants al món pels negocis d'aquesta indústria. La fira començarà dia 25 i es perllongarà fins al 29 de gener.

És per això que aquesta institució de promoció de la cultura i llengua catalana ha inclòs en el seu programa l'edició d'un cd doble, representatiu de la indústria fonogràfica catalano-balear, com també d'una guia de les empreses del sector.

En aquest expositor hi participaran dos segells discogràfics de les Illes Balears: Ona Digital i Blau. Però la participació al MIDEM és una tradició per aquestes empreses musicals mallorquines, ja que hi han assistit d'ençà de fa un grapat d'anys i aprofitaran l'expositor de l'Institut Ramon Llull per mostrar-hi les seves propostes i establir vincles comercials amb altres companyies d'arreu.

Per Toni Fernández, d'Ona Digital, «la canalització que realitza l'Institut Ramon Llull és positiva, ja que ens permet utilitzar una sala de reunions per a les nostres reunions». Tot i això, apuntà que «no podrem exposar tots els discs que tenim en catàleg ja que disposam d'un espai reduït. Assistir a aquesta convenció és molt important perquè ens permet establir relació amb companyies d'arreu i ofertar les nostres produccions i la plataforma d'estudis de gravació musical que tenim a Mallorca». Per altra banda, «ens és molt útil participar-hi ja que hi podem veure les tendències del mercat, assistir a seminaris, i contactar amb representants de maquinària i tecnologies musicals».

Miquel Àngel Sancho, del segell Blau, comentà que «som pioners en l'assistència a aquesta fira, hi participam d'ençà de 1990, i tot i els costs d'assistència amb un equip de 7 persones, per nosaltres és una inversió, ja que la nostra tasca distribuint aquí propostes d'arreu, i llicenciant les pròpies a l'estranger és força important». També afirmà que «tot i la intensa feina de venir a aquesta fira, en què hi participen més de 10.000 professionals del sector, estam molt satisfets dels resultats acumulats ja que ens coneixen i podem trobar-nos amb els representants d'altres companyies i continuar creixent».

Durant la presentació de l'expositor, el grup català Ojos de Brujo, en format sound system, presentarà les cançons del seu darrer treball discogràfic Las remezclas de la casa. Per aquesta ocasió, el grup estarà compost per Xavi Turull, a la caixa flamenca, taules i congues; Sergio Ramos, a la caixa i bateria; i Dj Panko, que punxarà als plats.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris