nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
17°

Bebo Valdés i «El Cigala» es proclamen els grans triomfadors de la gala dels premis Amigo 2003

El cubà Bebo Valdés i el flamenc Diego el Cigala van ser els grans triomfadors de VII edició dels premis Amigo, que concedeix l'Associació Fonogràfica i Videogràfica d'Espanya, en aconseguir cinc dels guardons pel seu teball conjunt Lágrimas Negras.

En una gala presentada per Juan Ramón Lucas i Lorena Berdún, el Cigala es va pujar a l'escenari en cinc ocasions per recollir els premis al millor solista masculí llatí (Valdés), el premi a l'artista revelació espanyol masculí (el Cigala), el premi al millor grup llatí, el premi al grup revelació llatí i premi al millor àlbum flamenc.

L'altre triomfador de la nit va ser Alejandro Sanz en aconseguir els premis al millor solista masculí espanyol, al millor àlbum espanyol i al millor vídeo musical amb la cançó No es lo mismo. A l'apartat de millor solista femenina les guanyadores van ser l'espanyola Pasión Vega i la portuguesa Dulce Pontes. Pasión va recollir el seu premi i va recordar que du dotze anys cantant i va dedicar el guardó «als autors dels quals depenc». Per la seva part, Pontes va assegurar que el públic és el que li dóna «voluntat de seguir».

El grup basc La Oreja de Van Gogh va recollir el premi al millor grup espanyol, però els que no van pujar a l'escenari a pel seu guardó van ser Tribalistas, com a millor àlbum llatí; Beyoncé, com a millor àlbum internacional; Najwa Nimri, com a millor artista revelació espanyola femenina; Carlinhos Brown, com a millor artista revelació llatí; Andy i Lucas, com a millor grup revelació espanyol; Bruce Springsteen, com a millor artista internacional; el quartet d'Arkansas Evanescence, com a millor artista revelació internacional; i Daniel Baremboin, com a àlbum de música clàssica, per les Quatre simfonies de Schumann.

En la gala de lliurament de premis de la indústria discogràfica també hi va haver moments per recordar la complicada situació que travessa aquesta. El moment de parlar de la pirateria va arribar quan es va lliurar el premi Amigo d'honor a l'Ajuntament de Madrid per la seva campanya nadalenca contra la pirateria als carrers. Així, es va recordar que a la capital es produeix el 60 per cent dels CD pirates que es venen a Espanya.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris