cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

Valverde presenta «La seducció de les noves tecnologies» a Barcelona

El matemàtic i informàtic explicà el contingut del seu llibre

C.DOMÈNEC. Barcelona.
El catedràtic d'Intel·ligència Artificial del Departament de Matemàtiques i Informàtica de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Valverde, va presentar ahir el llibre La seducció de les noves tecnologies (Editorial Hiperdimensional) a l'Espai Mallorca de Barcelona.

El llibre és un recull d'escrits breus, estructurat en deu capítols, sobre la cultura i les noves tecnologies a partir de les pròpies vivències i reflexions de l'autor. El món de la informàtica i les telecomunicacions es planteja d'una manera divulgativa i en un to crític. La publicació és una selecció dels texts que l'acadèmic ha publicat a Diari de Balears, des de finals d'agost de 1998 fins al final del 2001.

La presentació va comptar amb la col·laboració de Caterina Mieras, consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Miquel Serra, director deDiari de Balears i Josep Maria Solé i Sabater, historiador. La consellera va destacar que el llibre «és una eina per aprendre a pensar i això ens fa persones crítiques i lliures».

«Les noves tecnologies són un pretext per raonar sobre el gènere humà i sobre la dignitat humana», va assenyalar Miquel Serra, director deDiari de Balears. A més, Serra va destacar el caràcter didàctic dels escrits de Llorenç Valverde «plens de frases curtes, precises i ben documentades».

Per una altra banda, l'autor va justificar el seu llibre a través «de la importàcia de pensar, divulgar i dubtar en català». A més, va declarar que «escriure és un acte de resistència que es converteix en heroïcitat si el que s'escriu és en català i sobre noves tecnologies».

Llorenç Valverde, especialista en lògica difusa i investigador actiu, és autor de diversos llibres i articles. Ha impartit nombrosos seminaris i congressos internacionals i és un clar partidari de les aplicacions informàtiques lliures com Linux que, com va explicar ahir, «permeten continuar l'esperit cooperatiu d'Internet».

Un dels principals mèrits del llibre de Valverde és que parla de forma molt acostada a la gent i que moltes de vegades fa servir les anècdotes personals per derivar en reflexions generalistes.

Un altre dels fets més destacats de La seducció de les noves tecnologies és que els articles es poden llegir per separat, sense fil de continuïtat, tot i que també es poden seguir per ordre cronològic. El doctor Valverde també va explicar que «un dels principals entrebancs ha estat fer la selecció».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris