cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

El Solleric repassa la dècada dels seixanta a la seva planta Noble

Avui vespre s'inaugura la mostra «Los años jóvenes (1960-1970)»


La planta noble del Casal Solleric de Palma s'ha convertit en un viatge a la història més recent. El motiu no és ni més ni menys que l'exposició «Los años jóvenes (1960-1970)», produïda per la CAM i que vol ser una visió polièdrica sobre una dècada, «que va canviar el món», segons explicà el regidor de Cultura de Cort, Rogelio Araújo.

Així, els espais més nobles del Solleric acolliran una mostra que en primer lloc fa una repassada als esdeveniments que varen canviar el món en aquells anys «com puguin ser per exemple les protestes contra la guerra del Vietnam, o les lluites pels reconeixments dels drets de les minories racials als Estats Units», i que després ens mostra com eren aquells anys seixanta en àmbits com el teatre, la literatura, el món de l'art, la ràdio i la televisió... «en definitiva, com es vivia en els seixanta», en paraules de Paco Romero, comissari de la mostra.

Una de les principals dificultats amb les quals s'han trobat a l'hora de confeccionar aquesta mostra ha estat la dispersió dels materials, «molts d'ells procedents de col·leccionistes privats i galeries d'art, perquè la majoria de museus encara no els ha inclòs en els seus fons», però al final s'ha solucionat i a la mostra fins i tot es pot veure un Seat 600, una de les joies de la mostra.

Un dels principals encerts de la mostra és l'edició del seu catàleg que serveix com a estudi temàtic per a cada un dels àmbits que es vol remarcar amb la mostra. Amb aquesta exposició s'obri un nou any de col·laboracions entre la CAM i l'Ajuntament de Palma per a la producció d'exposicions. De fet, aquesta mostra, que amb posterioritat es podrà veure a València, Alacant, Múrcia i Elx s'inaugura avui a Palma com una mostra del compromís i de la implicació de l'entitat financera a la ciutat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris