nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
20°

L'oposició remarca l'absència del sector cultural als Ciutat de Palma

Tothom elogià la gala en si i l'encert de les actuacions musicals

S.B. Palma.
La gala dels premis Ciutat de Palma va ser un èxit organitzatiu, àgil i divertida, segons l'oposició de l'Ajuntament de Palma, però va evidenciar el divorci entre el món de la cultura i la institució.

El portaveu socialista a Cort, Antoni Roig, va explicar que «la gala, comparada amb la de l'any passat, va comptar amb una posada en escena molt bona», però va destacar l'absència del món de la cultura. «La selecció musical va ser adequada i variada i la posada en escena interessant, perquè el nivell de Fageda i Feliu era molt baix. Ara bé, l'entrega hauria de ser més transgressora i innovadora. Un altre fet que em va agradar és que els intel·lectuals es varen banyar i fossin compromesos, malgrat estar en desacord amb les seves idees».

Per Pere Muñoz, del PSM, «la gala va estar ben organitzada, però hi faltava el món de la cultura. Estava farcida de polítics i hauria de ser-hi la cultura, perquè són els protagonistes, i la veritat és que es podien comptar amb els dits de la mà. També em va semblar vergonyós que un director general fes de portaveu d'un jurat. A banda d'això, fou molt correcte, amb un discurs que semblava una homilia, formalment correcte però que no es du a terme».

Per Toni Esteva, d'Esquerra Unida-Els Verds «a nosaltres ens va semblar bé que no es fes sopar, perquè així es va frenar la despesa. L'organització de l'acte em va agradar prou».

La presidenta de l'associació d'escriptors en llengua catalana, Antònia Vicens, va seguir l'acte per la televisió i va dir que «l'absència d'escriptors s'havia de preveure, hagués estat una sopresa el contrari. I això ens dóna una certa eufòria perquè es veu que en aquesta terra encara hi ha gent que conserva la dignitat, perquè està clar que els polítics del Govern no en tenen i ho fan tot sobre la base de la seva ignorància. Ara crec que hauria estat millor si no s'hagués presentat ningú. Guanyar un Ciutat de Palma no durà ningú al Nobel».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris